RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To fengslet for mistanke om drap i Bergen

Bergen tingrett mener det er grunn til å mistenke to menn for å ha drept en 41 år gammel mann med en overdose narkotika i 2012 og har varetektsfengslet dem i fire uker.

Fengslingsmøtet ble holdt mandag, men tingretten kom ikke med noen konklusjon om varetekt før tirsdag formiddag. Det er besluttet at den 35 år gamle mannen kan fengsles for fire uker med brev- og besøksforbud og med de to første ukene i full isolasjon. Den 26 år gamle medsiktede mannen fengsles på samme vilkår.

Bergen tingrett mener altså at det er skjellig grunn til å mistenke begge for drap eller medvirkning til drap.

Saken i bygda Salhus i Åsane bydel var henlagt som et overdosedødsfall, men ble gjenopptatt i november i fjor. 41-åringen ble ifølge politiet drept natt til 23. mai 2012. De to siktede ble pågrepet i helgen.

– Politiet fikk ikke medhold i kravet om medieforbud. Aktor har anket spørsmålet med oppsettende virkning og har fått medhold i dette, opplyser politiet i Bergen i en pressemelding.

Etter hva Bergensavisen har kartlagt, er 35-åringen domfelt en rekke ganger for voldskriminalitet og er blant annet dømt to ganger til fengsel i fire og et halvt år for grov vold. Den 26 år gamle medsiktede er domfelt fire ganger tidligere for vold, trusler og ran. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere