*Nettavisen* Nyheter.

To frifunnet for drapsforsøk

To 20-åringer er frifunnet for drapsforsøk etter at en mann av pakistansk opprinnelse ble skutt i Sofienbergparken 1. mai i år.

14.01.04 10:26

Det to ble derimot dømt til ett og to års fengsel for uaktsom bruk av våpen og fordi våpenbruken førte til at den pakistanske ungdommen ble alvorlig skadet

Oppgjør etter slåsskamp
Ifølge dommen fra Oslo tingrett falt skuddet etter at de to 20-åringene, opprinnelig fra Iran, tidigere på kvelden hadde vært i slåsskamp på et utsted i Oslo sentrum.

Senere på kvelden ble de to blitt oppringt av et av ofrene fra slåsskampen og bedt om å møte i Sofienbergparken senere på kvelden «for å ordne opp».

Hadde gjemt pistol
På veien dit plukket de to 20-åringene med seg en pistol som den ene av dem hadde hatt liggende på et gjemmested ved Akerselva.

Da de kom til stedet, løp fornærmede og flere andre pakistanske ungdommer mot dem. Den ene av 20-åringene tok da frem pistolen, og et skudd ble avfyrt.

Oslo tingrett utelukker ikke at skuddet gikk av ved et uhell og frifant derfor de to for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk. Retten viste til at skuddet traff offeret i hoften og at det kan tyde på at skuddet kan ha gått av ufrivillig.

20-åringen som avfyrte skuddet, ble dømt til ett års ubetinget fengsel, mens den andre 20-åringen ble dømt til to års ubetinget fengsel.

Offer får nærmere 60.000
Retten mener mannen som fikk to års fengsel, dominerte den andre 20-åringen og viser også til at det var han som hadde kjøpt pistolen som ble brukt den aktuelle kvelden. Pistolen hadde han ifølge retten kjøpt for 15.000 kroner.

Den samme 20-åringen er tidligere dømt til fem måneders fengsel for flere voldshandlinger, blant annet en drapstrussel mot en vekter på et kjøpesenter.

I tillegg til fengsel, ble de to dømt til å betale nærmere 60.000 kroner i erstatning og oppreisning til skuddofferet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.