To funnet døde i Oslo

To personer er funnet døde på et studenthjem i Bjerregaardsgate på St Hanshaugen i Oslo sentrum. Politiet er på stedet.

20.02.04 15:33

- Vi har ennå ikke fått kartlagt hvem de to personene er, hvor gamle de er eller hvilke nasjonalitet de har, sier vaktleder Laila Bach ved kriminalvakta ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Teknikere er på plass
Hun opplyser at politiet fikk melding om dødsfallet klokken 11.32.

- Det viktigste for oss i startfasen var å konstatere at de to var døde. Deretter er stedet blitt avsperret i påvente av teknikere som skal undersøke stedet. Hensikten har vært å holde åstedet så jomfruelig som mulig frem til teknikerne kom på plass i tilfelle det dreier seg om en straffbar handling, sier Bach.

Hun opplyser at politiet overhodet ikke har noen grunnlag for å si at noe kriminelt har skjedd.

- Dette kan like godt være en familietragedie, understreker vaktlederen.

- Kom inn uromelding
Bach kan ikke si hvem som meldte fra om de to dødsfallene.

- Det kom inn en uromelding, sier Bach.

Hun sier at teknikerne fredag ettermiddag starter jobben for å finne ut hva som ligger bak dødsfallet.

- Det viktigste for oss nå er å få avklart hva dette er. Det med tanke på å få avhørt, vitner og naboer. Det kan være en tragedie og det kan være noe straffbart, sier vaktleder Bach.

Varslet av fetter

Det var to ansatte i samskipnaden OAS som oppdaget de to døde.

- Det var en i familien til vedkommende som bodde i leiligheten som tok kontakt med oss. Han var bekymret for vedkommende. Vi anbefalte ham da å ta kontakt med politiet. Det ble gjort av oss klokken 10.30. Da politiet ikke hadde kommet ved 12.15-tiden, tok to representanter fra OAS seg inn i leiligheten. Der ble de to funnet døde, sier Jane Sofie Svendsbø, markeds og kommunikasjonssjef i OAS, til TV 2 Nettavisen.

Ifølger Dagbladet.no var det fetteren til en av de omkomne som tok kontakt med OAS fordi han ikke hadde hørt fra sin slektning på en uke.

Svendsbø forteller at OAS tok kontakt med politiet på nytt da de to ble funnet døde.

- Vi vet foreløpig ikke om begge de døde bodde leiligheten. Vi har kontakt med politiet, men vi vet ikke hvem de døde er ennå. Så langt jeg vet, har ingen hørt om noe bråk fra stedet der de to ble funnet døde, sier Svendsbø.

Beboerne på St Hanshaugen Studenthus har små hybler og deler kjøkken og dusj.

Studentblokka har 13 etasjer.

- Det står 3-4 politifolk nede i gangen med en gang vi kommer inn døra. Jeg har ikke hørt noe bråk her i løpet av natta, sier en av beboerne i blokka til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.