RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
To personer mistet livet i en kollisjon mellom en svensk turistbuss og en norsk buss ved Fardal i Sogndal kommune mandag.
To personer mistet livet i en kollisjon mellom en svensk turistbuss og en norsk buss ved Fardal i Sogndal kommune mandag. Foto: Blom, Christian (NTB scanpix)

To kvinner døde i busskollisjon i Sogndal

Sist oppdatert:
To busser har kollidert ved Fardal i Sogndal kommune.

Sogndal/Oslo (NTB-Ida Kroksæter): En norsk og en taiwansk passasjer omkom da to busser frontkolliderte ved Fardal i Sogndal. To personer er sendt til sykehus med alvorlige skader.

Den norske kvinnen satt i bussen fra Nettbuss som kolliderte med en svensk turistbuss like etter klokka 17 mandag ettermiddag.

Ifølge politiet var det til sammen 30 personer i de to bussene. Til sammen åtte personer er sendt til sykehus.

- To personer er alvorlig skadd og fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen, sier pressetalsmann Jørn Lasse Refnes i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Ifølge sykehuset er de hardt skadde kvinner.

De seks andre skadde er sendt til Førde sentralsjukehus med lettere skader. Ytterligere én person er sendt til legevakta for sjekk.

Asiatiske turister
De som ikke er skadd, er sendt til Sogndal, hvor de tas hånd om av kommunens kriseteam.

Ifølge nyhetsbyrået TT er den svenske bussen hjemmehørende i Kalmar. Bussen med svensk sjåfør hadde 22 asiatiske turister om bord.

- Sjåføren er veldig sjokkert. Jeg vet ikke så mye mer enn at noen av passasjerene skal være alvorlig skadd, sier Mikael Andersson, trafikkleder i selskapet Bergkvara buss.

Veien stengt
Kollisjonen skjedde på fylkesvei 55 mellom Sogndal sentrum og Leikanger i Sogn og Fjordane like etter klokka 17 mandag, og fylkesveien ble stengt på grunn av ulykken.

Et redningshelikopter og tre luftambulanser rykket ut til stedet.

Ved 19-tiden meldte politiet at veien vil være stengt i mange timer framover og at omkjøring kan skje via E39 og riksvei 5. Veistrekningen har hatt ekstra stor trafikk den siste tiden ettersom Gudvangatunnelen er stengt.

- Vi har anslått at veien kan åpne rundt klokken 22, men det er fortsatt usikkert, sier pressetalsmann Refnes.

Statens havarikommisjon for transport og Statens vegvesens ulykkesgruppe var mandag kveld på stedet for å gjøre undersøkelser. I tillegg gjør også politiet åstedsundersøkelser og har åpnet etterforskning.

- Det er altfor tidlig å si noe om årsaken, sier Refnes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere