RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To løslates etter gruppevoldtekt

To av tre gutter som har sittet fengslet, siktet for å ha voldtatt ei 17 år gammel jente, blir mandag sluppet ut.

- To av dem vil bli løslatt nå i formiddag, fordi det ikke lenger er noen fare for bevisforspillelse. Det er det vi har holdt dem på, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- En blir sittende
Det var forrige helg at gruppevoldtekten skal ha funnet sted i en leilighet i Oslo. Fire gutter fra 16 til 18 år skal ha voldtatt ei jente på 17 år. Alle fire er siktet i saken, men bare tre av dem har sittet fengslet.

- En blir sittende i varetekt en stund til. Det er rett og slett fordi vi ønsker litt mer avhør av gutten, men også med tanke på bevisforspillelse, sier Rynning Aasen.

Politiet ønsker fortsatt ikke å gå i detalj på hva som skal ha skjedd i leiligheten den aktuelle natten, men legger ikke skjul på at de ser alvorlig på det som har skjedd. At det er så mange, og så unge personer som siktet i en voldtektssak, er svært sjeldent.

Etter en bytur
Før guttene skal ha voldtatt jenta, var alle fem på byen. De kom sammen hjem til leiligheten. Hva som så har skjedd, er jenta og guttene uenige om.

Guttene mener at jenta deltok frivillig i samleie, mens jenta hevder hun ble voldtatt. Ifølge Dagbladet skal guttene være av afrikansk opprinnelse, men dette er noe politiet ikke ønsker å bekrefte.

Det var ingen flere enn de fem som var tilstede i leiligheten.

Meldte seg ikke
Som TV 2 Nettavisen skrev i forrige uke, måtte politiet gå ut og etterlyse to av de fire guttene.

- Via våre undersøkelser klarte vi å finne frem til dem like før helga, men de meldte seg ikke selv, sier Rynning Aasen.

Etterforskningen av saken fortsetter utover i uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere