To måneder for sex med 14-åring

Høyesterett har dømt en 29-åring til to måneders fengsel etter at han hadde sex med en 14 år gammel jente. De to traff hverandre på nettet.

20.02.04 14:04

Mannen var 27 år gammel da han hadde samleie med jenta. De to traff hverandre høsten 2000 etter å ha kommet i kontakt med hverandre via en chattekanal.

27-åringen fikk på et tidlig tidspunkt kunnskap om at jenta nettopp var fylt 14 år. Likevel fortsatte han forholdet frem til 2002 .

- Domfelte hadde fylt 27 år i juni samme år. Han var separert og hadde to barn. Det utviklet seg raskt til et kjærlighetsforhold mellom ham og fornærmede. Til å begynne med fortalte fornærmede sin familie at hennes kjæreste var 19 år. Han ble akseptert i familien og var etter hvert på flere besøk hos fornærmede. De overnattet da sammen på hennes rom, heter det i dommen.

I Stavanger tingrett i mars i fjor ble mannen dømt til 60 dagers fengsel hvorav 21 dager ubetinget. Saken ble anket til lagmannsretten, men ble forkastet.

Påtalemyndigheten anket kjennelsen videre til Høyesterett, og anførte at det ikke var grunnlag for å gjøre en del av straffen betinget. I Høyesterett la aktor ned påstand om fengsel i 120 dager, men den endelige dommen ble på 60 dager ubetinget fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.