To menn siktet for frihetsberøvelse – stanset med 14-åring i bilen utenfor Drammen

To menn er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse etter å ha blitt stanset med 14 år gammel gutt i bilen ved Tranby utenfor Drammen. Gutten er i god behold.

13.08.19 19:32

Han ble ifølge politiet meldt savnet like før klokka 12 tirsdag av sine foresatte.

Gutten skal da ha befunnet seg i en bil i Drammen. Bilen ble etterlyst, og politiet stanset bilen klokken 16.45 tirsdag ettermiddag ved Tranby i Lier, nabokommunen til Drammen.

– Politiet har forsøkt å følge bilen i hele dag. Hvor den har vært, vet vi ikke. Den skal ha blitt borte litt før klokka 12 og vi har ikke full oversikt over hvor den har vært fram til klokka 16.45 da bilen ble stoppet ved Tranby, sier politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl til Drammens Tidende.

Politiet ser denne saken i sammenheng med flere alvorlige hendelser, og siktelsen mot mennene kan bli utvidet, opplyser Sørøst politidistrikt.

– Dette er en sjelden og veldig alvorlig hendelse. Ingenting tilsier at de skal ha kjent hverandre på forhånd, dette virker tilfeldig, sier Svorstøl.

De to pågrepne er begge menn i 30-åra fra østlandsområdet. De skal begge være kjent av politiet fra tidligere, og den ene er domfelt.

Verken mennene eller gutten er avhørt enda. Trolig skjer dette onsdag.

– Med tanke på guttens alder må vi foreta et såkalt barneavhør, altså et tilrettelagt avhør, av ham. Dette gjør vi også i morgen. Vi har masse ekstra ressurser på saken, sier Svorstøl.

Sørøst politidistrikt fikk bistand fra Oslo politidistrikt under pågripelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.