*Nettavisen* Nyheter.

To mill for nakkeslengskade

En kvinne (50) fra Bryne skal ha vel to millioner i erstatning fra Vesta etter en nakkeslengskade, mener Jæren tingrett.

01.07.05 10:43

Vesta er dømt til å betale 2.146.000 kroner i erstatning, samt 146.000 kroner i saksomkostninger. Forsikringsselskapet har anket saken, som trolig kommer opp i lagmannsretten høsten 2006, skriver Jærbladet.

Retten mener kvinnen ble påført sine smerteplager etter en trafikkulykke i juni 1997 da hun ble påkjørt bakfra. Kvinnen fikk akutte smerter i nakkeregionen. Røntgen viste skader i nakken, og en kiropraktor konkluderte med at nakkeslengskade var sannsynlig årsak til disse skadene.

I 2000 ble kvinnen sykmeldt, og innvilget uføretrygd fra 2001. Da hadde hun vært gjennom omfattende undersøkelser ved sykehus. Konklusjonen der var at hun led av kronisk smertesyndrom, uten at de ville si noe om hva som var årsaken.

Vesta mener det ikke nødvendigvis er noen sammenheng mellom senskadene og påkjørselen. Det er ikke retten enig i. De mener det er sannsynliggjort at det er en sammenheng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.