To milliarder fra Yara

Jørgen Ole Haslestad, Yara International

Jørgen Ole Haslestad, Yara International Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Gjødselkjempen øker både marginer og volum i tredje kvartal.

19.10.10 09:45

Gjødselselskapet Yara International ASA rapporterer et sterkt resultat i tredje kvartal 2010 som følge av bedre gjødselmarginer og høyere salgsvolum som mer enn kompenserte for økte energikostnader.

Resultat etter skatt i tredje kvartal ble 1.927 millioner kroner sammenlignet med 349 millioner kroner (1,21 kroner per aksje) i fjor. Korrigert for valutagevinster og spesielle poster var resultatet 5,00 kroner per aksje sammenlignet med 0,46 kroner per aksje i tredje kvartal 2009. EBITDA for kvartalet var 2.486 millioner kroner sammenlignet med 860 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

- Yara rapporterer et sterkt resultat for tredje kvartal med bedre gjødselmarginer, høyere salgsvolum samt at våre fabrikker produserte på nær full kapasitetsutnyttelse, skriver konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara International ASA.

Og han fortsetter:

- For et kvartal siden uttalte jeg at det hadde vært en lovende start på den nye gjødselsesongen. Jeg må tilstå at utviklingen har overgått mine kortsiktige forventninger. Nedgangen i estimert kornproduksjon har økt kornprisene kraftig og dermed også etterspørselen etter og prisene på gjødsel. Svikten i kornproduksjonen demonstrerer behovet for en kontinuerlig økning jordbruksproduktivitet, med mer og bedre bruk av gjødsel som en viktig del av løsningen. Yara er godt posisjonert til å bidra til en bærekraftig utvikling basert på kvalitetsgjødsel og et globalt markedsføringssystem som kan gi agronomisk støtte til bøndene, skriver Jørgen Ole Haslestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag