RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To nye legionella-dødsfall

Sist oppdatert:
To eldre menn døde forrige uke som følge av legionella-smitte. Dødsbakterien i Fredrikstad har til nå krevd åtte liv.

Dødsårsaken ble avdekket først etter at de to døde torsdag og fredag forrige uke. De to var innlagt med lungebetennelse, men har ved hjelp av urinprøver avdekket at legionella var dødsårsaken.

- Begge pasientene fikk adekvat legionellabehandling, men hadde alvorlige underliggende sykdommer, heter det i en pressemelding fra Sykehuset Østfold HF torsdag.

Mennene var 84 og 74 år gamle og bodde i Fredrikstad. Tilsammen har åtte pasienter dødd som følge av legionellaviruset i byen.

To nye smittet
Siden i går er det også avdekket at to nye pasienter har testet positivt på legionella. Det betyr at så mange som 50 personer er blitt smittet av dødsbakterien, hvorav åtte altså er døde.

Av dem som får behandling ved Sykehuset Østfold er to pasienter fortsatt alvorlig syke. Én av disse ligger i respirator.

Forberedt på flere tilfeller
Ifølge sykehuset er man fremdeles innstilt på at flere pasienter vil teste positivt på legionellaviruset i tiden frem til 10. juni, til tross for at smittekilden nå er inaktiv.

- Inkubasjonstiden viser seg, i materiale fra Nederland, å kunne være helt opp til 20 dager, skriver sykehuset i pressemeldingen.

Sene svar om smittekilde
- Det har tatt lengre tid enn vi hadde regnet med å få svar på prøvene fra kjøletårnene, sier kommuneoverlege Svein Rønsen til TV 2 Nettavisen.

Rønsen regner med at svarene på prøvene vil foreligge over helgen. Men smittekilden vil ikke bli kjent så raskt.

- Vi må gjennomføre DNA-analyser og deretter sammenlikne med andre resultater og funn. Jeg regner ikke med at vi vet den nøyaktige smittekilden før om ca. to uker, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere