*Nettavisen* Nyheter.

To nye «miltbrann»-brev

Politiet fikk i dag melding om to nye brev som inneholder mistenkelig hvitt pulver. Til sammen 16 brev er nå registrert.

23.05.06 15:28

Tirsdag kom det melding om to nye brev sendt til personer i Oslo-området fra 50 år og oppover.

- Vi fikk disse brevene inn i dag og vi venter svar på prøvene i løpet av ettermiddagen, sier politiadvokat Trude Sparre ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Fra før har Folkehelsa analysert innholdet i fem konvolutter, hvor det ble påvist at innholdet var ufarlig.

Mulig DNA på frimerke
Konvoluttene er nå sendt videre til Kripos som foretar en rekke tekniske undersøkelser.

- Vi ser etter fingeravtrykk på konvoluttene, DNA-spor på frimerker samt at skrifteksperter undersøker håndskriften, sier Sparre.

Konvoluttene inneholder ingenting annet enn et hvitt pulver og et a4-ark. Det er kun adressene som er håndskrevet, ellers er det ingen skrift i konvolutten.

Politiet håper å få svar på hvem som står bak det som til nå har vist seg å være ufarlige, men skremmende spøker til en lang rekke Oslo-borgere.

Flere hus er sperret av som følge av brevene, og alle som har vært i kontakt med brevet har blitt behandlet med antibiotika, for sikkerhets skyld.

- Samme person bak flere
- Vi tror vi klarer å se hvor noen av konvoluttene er postlagt. Men vi kan ikke uttale oss bastant om dette ettersom vi kun har et foto av konvoluttene som nå er hos Kripos, sier Sparre til TV 2 nettavisen.

- Tror dere det er én og samme person som står bak?

- Det vet vi foreløpig ikke. Det er litt forskjellig skrift på noen av konvluttene. Men noen er åpenbart skrevet av samme person, svarer politiadvokaten.

Etterforsker saken videre
Politiet ber om at de som mottar mistenkelige brev varsler politiet på telefon 22 66 90 50, og får nærmere instruksjoner om hvordan de skal forholde seg.

I en pressemelding mandag kom politiet med noen råd til folk som mottar lignende brev:

1. La være å åpne brevene.

2. Dekk dem til i en plastpose e.l. og la dem ligge i et lukket, låst rom.

3. Bytt klær og forsegle disse i poser e. l.

4. Dusj, ta på andre klær.

5. Ta umiddelbart kontakt med politiet. Politiet vil hente brevene.

Islamsk Råd mottok

Et av brevene var stilet til et medlem av Islamsk Råd Norge (IRN). Da vedkommende varslet politiet, ble det tatt avhør, og bevismateriale ble sikret.

Men leder for IRN, Mohammed Hamdan, sier til VG at de reagerer på det de mener er manglende informasjon om risiko fra politiets side.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.