RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To nye pulverbrev

Sist oppdatert:
To nye Oslo-familier har nå mottatt et mystisk brev med hvitt pulver i. Første prøvesvar er ventet om ikke lenge.

- Det er snakk om totalt 13 brev nå, sier vaktleder Jostein Plassen ved krimvakta i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Søndag opplyste politiet at 23 personer fordelt på elleve adresser i Oslo siden lørdag hadde mottatt brev med et mystisk hvitt pulver, som de mistenker kan være den fryktede miltbrannbakterien.

- Vi fikk melding om et nytt brev i går ettermiddag, og ett noe senere. De som har mottatt brevene er i samme aldersgruppe som vi tidligere har snakket om, fra 50-årene og oppover, sier Plassen.

Første prøver klare
Politiet og helsemyndighetene har slått full alarm på grunn av brevene, men både politiet og Nasjonal Folkehelseinstitutt presiserer at de tror det ikke er snakk om miltbrannpulver.

Likevel tar de ingen sjanser, siden de ennå ikke er sikre på hva innholdet i brevene er. De første prøvesvarene kommer mandag formiddag.

- Svarene på de første fem prøvene blir oversendt til politiet i løpet av formiddagen. Resultatene er mer eller mindre klare, men siden det er en politisak er det politiet som vil gå ut med resultatet, opplyser Nasjonalt Folkehelseinstitutt til TV 2 Nettavisen mandag ved 10-tiden.

Flere prøvesvar er ikke ventet mandag, men vil komme tirsdag og utover i uken.

Dersom du mottar et mystisk brev, skal du gjøre følgende:

- Unngå å åpne brevet

- Ta av deg klærne og legg dem i en plastpose som lukkes godt

- Ta en dusj og tilkall politiet

Alle som har mottatt brev med pulver blir behandlet med antibiotika, i tilfelle det plutselig viser seg at det er den dødelige bakterien det er snakk om.

Mottakerne er alle personer fra 56 år og oppover, og de kommer både fra øst- og vestkanten av Oslo.

Husene sperret av
Husene til familiene som har mottatt brevene blir sperret av inntil prøvesvarene foreligger, og familiene må derfor bo andre steder.

- Vi ser så langt ingen sammenheng mellom de som har mottatt brevene, sier Plassen, som ber folk umiddelbart ta kontakt dersom de får et lignende brev.

Politiet frykter at enda flere vil motta brev med pulver mandag.

TV 2 Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere