RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To nye salmonella-tilfeller

Sist oppdatert:
Folkehelseinstituttet bekrefter at de har funnet to nye tilfeller av salmonella.

Salmonella Kedougou-utbruddet har rammet to nye personer.

De to siste pasientene er en mann fra Vestfold og en kvinne fra Telemark, og smitten ble påvist i går kveld av Folkehelseinstituttet.

- Ja, jeg kan bekrefte at vi har påvist to nye tilfeller av salmonella, sier pressekontakt Per Kristian Svendsen til TV2 Nettavisen.

Folkehelseinstituttet regner med at de to nye salmonella-tilfellene er smittet av samme kilde som de tidligere tilfellene.

Jakter videre
Selv om instituttet allerede har påvist salmonellasmitte i den danske salamien fra First Price, jakter de fortsatt på mulige andre smittekilder.

Mattilsynet la ned forbud på salg av First Price-salamien 4. juni, produsert ved Grilstad, enten merket «Best før 01.10.06» eller «Best før 01.12.06» - men det er fullt mulig at de nye tilfellene er er smittet av den danske salamien.

- Selv om disse tilfellene kommer så seint, kan de ha blitt smittet før forbudet kom. Det kan ta lang tid før sykdommen viser seg, sier avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet.

- Derfor kan vi også vente at det kommer flere tilfeller fremover, sier avdelingsdirektøren.

Totalt 45 infeksjoner er registrert i utbruddet.

Toppår
2006 tegner til å bli et toppår for den skumle bakterien, dersom trenden fortsetter neste halvår. I hele 2001 ble 655 personer smittet, og i de påfølgende årene var tallet under 500. Så langt i år er 512 personer smittet av salmonella, viser statistikk fra Folkehelseinstituttet.

Oslo er fylket med desidert flest salmonellasyke - med 78 tilfeller så langt i år. Rogaland tar den lite hyggelig andreplassen med 43, mens Akershus har tredje flest registrerte tilfeller (se illustrasjon).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere