Gå til sidens hovedinnhold

To oljetanker eksploderte

Det har vært en kraftig eksplosjon ved VestTanks anlegg ved Mongstad i Hordaland. Flere tanker brenner og 10 personer er skadd.

Ifølge vitner på stedet, står flammen 50-60 meter i været fra tanken som har eksplodert. Den eksplosjonsartede brannen ble meldt klokken 10.10. Ifølge bt.no er minst ti personer røykskadet.

Se video på TV 2 Sumo:Sturla Dyregrov rapporterer fra ulykkesstedet
Se video på TV 2 Sumo:Intervju med lensmann i Gulen

Ved 11.40-tiden jobbet brannmannskapene på spreng for å kjøle ned ytterligere en oljetank som står i fare for å eksplodere.

LES OGSÅ:60 meter flammer etter eksplosjon

Mangler oversikt
Lensmann Henry Indrebø sier til TV 2 Nyhetskanalen at de foreløpig ikke har meldinger om at noen er skadet eller savnet, men at de foreløpig ikke har full oversikt. Ved Haukeland sykehus ble det slått katastrofealarm, og sykehuset står i beredskap for å motta eventuelle skadde.

Daglig leder Jostein Berland ved VestTank opplyser i 12-tiden at de har kontroll på samtlige ansatte.

- Ingen er savnet eller alvorlig skadd, sier han.

SE OGSÅ:Følg dramaet på TV 2 Nyhetskanalen

Et øyenvitne som var på anlegget da tankene gikk i lufta, forteller til Nettavisen at anlegget er evakuert.

- Det er trolig to tanker som har eksplodert. De inneholdt oljeholdig avfall. Vi tror vi har funnet alle som var på anlegget, men har ikke den fulle oversikten ennå. Vi undersøker nå om alle har kommet seg ut av anlegget, sa operasjonsleder Ronny Monslaup til Nettavisen kort tid etter eksplosjonen.

Oljetankene pulverisert
De ansatte ved VestTank er evakuert til Sløvåg, om lag en mil unna eksplosjonsstedet.

- Det er slått full alarm, og vi har båter underveis som skal spyle vann på flammene for å kjøle ned anlegget, sier Monslaup.

Vitner sier til Nettavisen at tankene som eksploderte, ble fullstendig pulverisert. Deler av tankene ble kastet flere hundre meter fra eksplosjonsstedet. Det er voldsom brann og røykutvikling på stedet.

Oljevernfartøy er på vei til ulykkesstedet fra Fedje, melder TV 2 Nyhetskanalen.

LES OGSÅ:Kan være livsfarlige stoffer

Tankbåt i fare
Den 276 meter lange offshoretankeren «Karen Knutsen» lå til kai like ved VestTanks anlegg da eksplosjonen skjedde.

- Vi driver nå og sikrer båt og mannskap. Slepebåter ligger standby for å trekke «Karen Knutsen» bort fra brannstedet, opplyser Haugesund-rederiet til Nettavisen.

Tankbåten hadde losset på Mongstad, og lå til kai ved Sløvåg for reparasjoner, da flere tanker ved oljeterminalen VestTank eksploderte.

Oljeavfall
VestTanks anlegg består av 14 tanker i Sløvåg i Gulen kommune.

Ifølge terminalens nettsider, mottar de avfallsvæsker og lasterester fra skip, avfallsvæsker fra on- og offshore, og brønnkompeteringsvæsker.

Anelgget er godkjent for farlig avfall.

Nettavisen følger saken

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett