Gå til sidens hovedinnhold

To omkom i flystyrt

Knut Erik Aalberg (60) og Arve Henriksen (30) fra Trondheim omkom da småflyet de førte styrtet i sjøen mellom Frosta og Leksvik i Trondheimsfjorden søndag formiddag.

- Det er ikke håp om å finne noen overlevende. Vi leter nå etter vraket, sier lensmann Atle Matre ved Frosta lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Funn av vrakrester
Hovedredningssentralen i Sør-Norge har sendt et Sea King-helikopter, luftambulanse og en redningsskøyte til området der man mener flyet styrtet. Dykkere og miniubåt er også satt inn i letingen.

- Sea King-helikoptret har plukket opp vrakrester, men ingen personer er funnet, opplyser redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Vraket antas å ligge på 100 meters dyp omkring en kilometer fra land.

- Første prioritet er å finne vraket, ta det opp og ta hånd om de omkomne. Vi går ut i fra de sitter i flyet. Etterpå får vi se på hvorfor dette skjedde, sier lensmann Matre.

- Erfarne piloter
- Flygningen var en såkalt utsjekkstur for å friske opp kompetansen, og begge kunne ha fløyet på egen hånd. Så langt vi vet har alt foregått etter de bestemmelser vi har, sier Svein Åkervik i Værnes flyklubb til adressa.no.

Flyklubben leide flyet av typen Cessna 150, som tok av fra Værnes klokken 10.51 for en times tur rundt Frosta. Flere vitner har observert at flyet styrtet i spiral i sjøen like utenfor Frosta.

Hovedredningssentralen mottok ingen nødanrop før havariet, som skjedde klokken 11.29 søndag.

Gransking i gang
Flyhavarikommisjonen, som skal granske ulykken, er allerede i gang med sine undersøkelser på stedet.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året