RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To omkom i foss

Sist oppdatert:
To menn omkom etter at de falt i Markskilfossen på Gulfjellet utenfor Bergen. - Dette er kjempetrist. Alle er preget av det som er skjedd, sier arrangementsansvarlig Lars Henrik Tveit.

De to omkomne deltok i turarrangementet Styrkeprøven Rett Vest, og skulle lørdag formiddag passere Markskilfossen.

- Det var stri strøm, og noen personer dannet en kjede for å komme over elven. Denne kjeden brakk, og de to mennene ble tatt av strømmen. De falt anslagsvis åtte meter ned, sier arrangementsansvarlig Lars Henrik Tveit til TV 2 Nettavisen.

Få uhell tidligere
De 78 påmeldte deltakerne startet fra Gulbotn klokken 07.30, og skulle gå 50 kilometer vestover.

- Denne turen er blitt arrangert i 16 år uten uhell av betydning. Det er en krevende og lang tur, og de fleste deltakerne er godt skikket til å gå i fjellet. Nå skal arrangementskomiteen gå gjennom det som er skjedd og se om noe kunne vært gjort annerledes, sier Tveit.

- Vi vil også samle deltakere som har behov for å snakke ut om ulykken. Alle er preget av det som er skjedd. Dette er en kjempetrist og tøff sak på alle måter, fortsetter Tveit.

Merket løype
Han understreker at turen foregår i en løype som er ettertrykkelig merket. Deltakerne går på eget ansvar, og de ble på forhånd gjort oppmerksomme på at det var vått og glatt og at de måtte avpasse tempoet etter forholdene.

Arrangementskomiteen kommer nå til å vurdere om man skal arrangere turen neste år.

- Det er naturlig å ta opp temaet etter en slik ulykke. Men man slutter ikke å kjøre bil selv om det skjer trafikkulykker. Spørsmålet er om det er riktig å slutte å gå i fjellheimen når det skjer ulykker i fjellet. Vi skal blant annet se på hva som kan gjøres for å bedre sikkerheten ved stor vannførsel, sier Tveit.

Hentet opp
De omkomne ble lørdag ettermiddag hentet med redningshelikopter og brakt til Haukeland Universitetssykehus.

Ifølge NTB er de to mennene mellom 20 og 30 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere