RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To omkom i krandrama

(Foto: Bjørn Morgan Johansen)
Sist oppdatert:
DRAMMEN (TV 2 Nettavisen): Arbeideren som ble hengende i luften etter kranulykken i Drammen, døde senere betydelige skader. Dermed omkom to personer i dramaet.

Se bilder fra dramaet nederst i artikkelen.

To menn på 29 og 48 år døde da den bakre delen på en 40 meter høy heisekran brakk under demontering på en byggeplass i Drammen i formiddag.

Kranen er plassert ved politihuset i Grønland 36 i Drammen. Resten av kranen truet en stund med å velte over politihuset, og de to øverste etasjene ble evakuert.

Brakk i to
- Kranen var under demontering da den bakre delen brakk og falt ned, sier jourhavende Ingunn Hodne ved Drammen politistasjon til TV 2 Nettavisen.

En 48 år gammel bygningsarbeider falt ned fra kranen og døde momentant i fallet.

Bruddet førte til at kranen kom i ubalanse og det var lenge fare for at den skulle velte over politihuset i Drammen.

Ulykken skjedde ved 10.30-tiden på en anleggsplass der et boligkompleks er under oppføring. De to omkomne jobbet begge på anlegget. Ifølge politiet er det Union som bygger, mens kranen skal tilhøre Veidekke.

Døde etter redningsdrama
29-åringen hang i 25 minutter i en redningsline fra toppen av krana før redningsmannskaper klarte å få ham ned. Han ble kjørt til sykehus.

- Mannen var bevisstløs da han kom til sykehuset, og han hadde betydelige skader, sier fungerende informasjonssjef Gro Bogen Nilsen til TV 2 Nettavisen.

Politiadvokat Ingunn Hodne sier at mannen nå vil bli obdusert for å konstatere dødsårsaken. Om mannen fikk skadene på grunn av fallet før han ble hengende fast flere titalls meter over bakken, eller om han har blitt slått inn i noe, er usikkert.

Hodne i politiet opplyser at gaten Grønland er sperret fra toglinja og opp til ulykkesstedet. Krana er nå stabilisert, og politiet som ble evakuert, har vendt tilbake til sine kontorer.

Hjelper de berørte
- Vi har fått bekreftet at også 29-åringen dessverre er død. Vi følger nå opp pårørende og de ansatte på byggeplassen. Foreløpig er det for tidlig å si hvorfor ulykken skjedde, men det vil forhåpentligvis etterforskningen avsløre, sier Krüeger Henriksen i Veidekke til TV 2 Nettavisen.

- Heldigvis er det sjelden slike ulykker skjer med kranene, tatt i betraktning at det settes opp svært mange hvert år i dette landet. Nå får vi vente å se hva som var årsaken til ulykken, og trekke lærdom av det, sier Henriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere