RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To omkom i skipsforlis

Sist oppdatert:
To personer omkom i det dramatiske havariet i Nordishavet i natt. De øvrige 18 om bord på fiskebåten «Malakhi» er reddet.

Alle de 20 om bord på den russiske havaristen er nå funnet. To er omkommet. En person er skadd, men ikke alvorlig. Vedkommende har brukket håndleddet.

- To personer er funnet omkommet, mens 18 av mannskapet er i live og reddet, opplyser Lisbeth Kristine Hansen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til TV 2 Nettavisen klokka 08.17 onsdag. De to omkomne skal ha blitt funnet i sjøen.

Kuling og storm
Redningshelikopter, redningsskøyte og flere andre fartøyer deltok i den dramatiske redningsaksjonen femti nautiske mil sørvest av Bjørnøya. Det blåste kuling med storm i kastene, og det var tette snøbyger i området. Bølgene har vært opp mot fire meter høye.

13 i redningsflåte
Det ble først meldt at hele mannskapet på 20 hadde gått i livbåten. Ifølge de siste opplysningene fra Hovedredningssentralen ble 13 personer reddet fra redningsflåten av det russiske fartøyet «Kiev». De øvrige ble plukket opp fra havaristen og fra sjøen. De to omkomne ble tatt om bord i et Sea King redningshelikopter, mens fem ble plukket opp av et Superpuma helikopter fra Svalbard.

Sterk slagside
«Malakhit» meldte om sterk slagside 02.25 natt til onsdag. Utover natta ble situasjonen verre, og klokka 05.05 ble det meldt at mannskapet på 20 hadde forlatt havaristen. Ved 07.30-tiden var redningsaksjonen i gang.

Et Superpuma redningshelikopter fra Svalbard, et Sea King redningshelikopter fra fastlandet og kystvaktfartøyet «Marlene Østervoll» var blant dem som deltok i redningsaksjonen i tillegg til fartøy i området, blant dem russiske «Kiev».

Hovedredningssentralen meldte ved ni-tiden onsdag at havaristen «Malakhi» fortsatt holdt seg flytende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere