*Nettavisen* Nyheter.

To omkommet i kjedekollisjon på E18 i Vestfold

Tre biler med til sammen fire personer var involvert i selve ulykken. To av personene er erklært døde. De to andre skal ikke ha fysiske skader, ifølge politiet. Foto: Asle Rowe (Tønsbergs Blad)

To personer mistet livet i en kjedekollisjon på E18 ved Kopstad i Horten kommune i Vestfold fredag morgen. En bil ble utbrent.

13.03.15 08:59

Politiet fikk melding om det som ble omtalt som en svært alvorlig ulykke klokken 5.51 fredag morgen. To timer senere var situasjonen under kontroll.

- Tre biler med til sammen fire personer var involvert i selve ulykken. To av personene er erklært døde. De to andre ble sjekket ut av helsepersonell og hadde ingen fysiske skader, opplyser operasjonsleder Kjetil Indahl i Vestfold politidistrikt til NTB.

De to omkomnes pårørende var ved 7.30-tiden fredag morgen ennå ikke varslet.

Det ble først opplyst at en av brannbilene som ble sendt til stedet ble truffet av en bil, men dette avviser Vestfold Interkommunale Brannvesen.

- Ingen av våre brannbiler er påkjørt eller involvert i ulykken på Kopstad, sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes.

- Totalvrak

Politiet opplyser imidlertid at en fjerde bil også var involvert.

- En fjerde bil var på stedet med punkterte dekk, men hadde ikke noe med selve ulykken å gjøre. Denne bilen sneiet borti en brannbil, men ingen ble skadd, opplyser Indahl.

De første meldingene fra ulykkesstedet ga uttrykk for en kaotisk situasjon.

- Det ser svært stygt ut. Alle bilene er totalvrak, og en av dem er helt utbrent. Det ligger masse bildeler i veien og det er fullt med ambulanser og politibiler, fortalte journalist Asle Rowe i Tønsbergs Blad , som var på ulykkesstedet fredag morgen.

(saken fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Tåke

Ulykken skjedde i nordgående felt på E18 ved avkjøringen i Kopstadkrysset.

Årsaken til kjedekollisjonen var fredag morgen ukjent, men det var tett tåke da de tre bilene støtte sammen.

- Det er fortsatt en del tåke på stedet, og det er nedsatt hastighet og redusert fremkommelighet på E18. Vi kommer til å jobbe på ulykkesstedet en god tid framover, opplyser Indahl.

Statens vegvesens ulykkesgruppe var i morgentimene fredag på stedet sammen med kriminalteknikere fra politiet.

(saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er tett tåke i området. Ulykken skjedde i nordgående felt og veien er sperret forbi ulykkesstedet ved avkjøringen i Kopstadkrysset. Foto: Asle Rowe (Gjengangeren)

Ifølge Gjengangeren skjedde ulykken skjedde midt mellom avkjøringene ved Kopstad, slik at politiet kan sluse trafikken ut av E18, og inn igjen med en gang på andre siden av Kopstadkrysset.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den ene av bilene involvert i ulykken ble totalt utbrent. Foto: Asle Rowe (Tønsbergs Blad)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.