*Nettavisen* Nyheter.

To pågrepet etter gisseldrama

Politiet mener dette er en av de to polakkene som nå er pågrepet. Bildet stammer fra et overvåkingskamera i Bergen. Foto: Politiet

Politiet har pågrepet og siktet to polakker i Oslo etter at en 36 år gammel kvinne ble ranet og holdt som gissel i Bergen sentrum i forrige uke.

23.06.04 13:54

Bergen Sentrum politistasjon har pågrepet mennene i samarbeid med Manglerud politistasjon i Oslo.

Tvunget på kjøretur

Det var ved 22.30-23-tiden mandag kveld i forrige uke at den 36 år gamle kvinnen ble ranet.

To menn ranet henne, tok seg inn i bilen hennes og tvang henne til å kjøre fra Bergen sentrum til Åsane og tilbake til sentrum. Hun ble forlatt bundet i bilen i sentrum av Bergen.

Satte inn store ressurser

De siktede er nå i Bergen.

- De to ble transportert til Bergen tirsdag kveld, de avhøres nå ved Bergen Sentrum politistasjon og vil bli fremstilt med begjæring om varetektsfengsling torsdag 24. juni, opplyser politiet i Hordaland i en pressemelding.

De to pågrepne er polske statsborgere.

- De to sitter nå i avhør. Jeg vet foreløpig ikke hvordan de stiller seg til siktelsen, sier politiførstebetjent Carl Petter Leganger ved Bergen Sentrum politistasjon til TV 2 Nettavisen.

Han opplyser at en av de siktede er i begynnelsen av 20-årene, mens den andre er i midten av 20-årene.

- Jeg er glad for å at det ser ut til at vi har oppklart denne saken,. Det er en sak vi har satt inn store ressurser på og er en av de sakene som bør oppklares, sier Leganger.

Politiførstebetjenten sier at han regner med at de vil be om fire uker når de siktede på torsdag blir fremstilt for varetektsfengsling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.