RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To pågrepet etter ran

Sist oppdatert:
To menn er pågrepet og siktet for ranet av Sparebanken1 Nord-Norge sin filial på Melbu i Vesterålen torsdag ettermiddag.

- Den første mannen ble pågrepet i sin egen bopel i Hatsel kommune. Han er foreløpig siktet i saken, og vil bli avhørt utover kvelden. Resultatet av disse avhørene samt vitneavhør vil avgjøre om siktelsen mot mannen blir opprettholdt, opplyser operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt, Kåre Munkvold, til TV 2 Nettavisen.

Siktet
Like før klokken 19 ble enda en mann pågrepet og foreløpig siktet i saken. Han ble stanset i et kjøretøy ved en kontrollpost i Hatsel kommune.

Også denne mannen sitter i avhør torsdag kveld.

- Selv om to personer er pågrepet vil jeg understreke at saken ikke er oppklart. Vi går bredt ut, og er fremdeles interessert i å komme kontakt med folk som kan ha sett ranerne, sier Munkvold.

Bare en av de pågrepne var inne i banken i forbindelse med ranet, men begge de to er siktet for ran og medvirkning til dette.

Politiet vil ikke kommentere om noe av ransutbyttet er funnet.

Alle tilgjengelige politiressurser i Vesterålen ble satt inn i jakten på raneren som slo til like før klokken 13.30 torsdag.

- En person kom inn i lokalet og foretok et ran. Vedkommende hadde et håndvåpen. Det var to ansatte og en kunde i lokalet. Ingen av disse er kommet fysisk til skade, sa lensmann Trond Olsen i Hadsel til TV 2 Nettavisen like før klokken 14.

Alle kontrollert
Væpnet politi sperret av alle fluktveier i området rundt banken, og alle biler på vei ut av området bli sjekket grundig.

Det oppsto dermed lange køer i området. Se web-kamera her!

- Vi ble varslet umiddelbart etter at ranet skjedde. Vi holder til om lag 15 km unna banken, så det tok oss noen minutter å komme oss dit, sa Olsen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge ubekreftede meldinger skal kunden i banken ha blitt slått ned av raneren. Lensmann Olsen har foreløpig ingen informasjon om dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere