Gå til sidens hovedinnhold

To pågrepet etter skyting mot skole

Avfyrte fem skudd.

Et vitne på stedet sier at skuddene blant annet skal ha truffet en bil, skolen og et busskur på Vigdartun i Sveio, skriver Haugesunds Avis.

Dette bekrefter operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt, Svein Sørensen overfor Nettavisen.

- Vi kan konstatere at det er skader på et busskur, der glasset er knust. Et vindu på skolen er også knust, og det er skader på en parkert bil. Ut ifra skadene, kan det se ut til at det er blitt bruk et skytevåpen.

To pågrepet
I 16-tiden ble to menn pågrepet. De to mennene ble pågrepet utenfor et bolighus som ligger slik til at det kan ha bli løsnet skudd derfra, skriver Haugesunds Avis .

- De kom kjørende i en bil som vi visste hadde kjørt fra stedet like etter hendelsen. Vi har søkt etter denne bilen. Idet vi var i ferd med å gå inn i bolighuset, kom bilen tilbake, sier operasjonsleder Sørensen, til NRK.no.

Fem skudd
Skuddene ble avfyrt i 14-tiden, og det ble raskt meldt til politiet. Ingen skal ha sett at skuddene ble avyrt, men folk skal ha hørt skuddene.

- Meldingen går ut på at vi har fått opplyst at de har hørt fem skudd eller smell, og i den forbindelse rykket vi ut for å sjekke omstendighetene.

I området kunne politiet altså konstatere skuddskader flere steder.

Politiet sperret av et stort område rundt stedet, og utifra skadene sjekket politiet et bolighus i nærheten.

- En bil skal også ha kjørt fra stedet, så dette er noe vi sjekker opp, sier operasjonsleder Sørensen.

- Vi understreker at det ikke er skutt mot folk, og ingen har følt seg truet. Det dreier seg kun om skadeverk, sier Sørensen.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus