RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To personer døde i storbrann

Foto: Nils Jul Lande (Telemarksavisa)
Sist oppdatert:
En brann i Kragerø sentrum har endt tragisk med to døde personer.

Som Nettavisen har skrevet har det vært en natt med mange branner, og nå viser det seg at brannen i Kragerø, som ble meldt klokken 3.51 i natt, har fått et tragisk utfall.

Funnet etter at brannen var slukket
Telemarksavisa (TA) melder at to personer er funnet omkommet i brannruinene i 10-tiden. Ved 9-tiden skal brannvesenet ha ansett brannen som under kontroll.

I ett av husene som var rammet av brann skal det ha vært flere utleieleiligheter med til sammen tre beboere.

– Vi har bare fått kontakt med to av dem. En mann som bor i en av leilighetene har vi ikke lykkes i å spore opp. Vi har opplysninger om at han skal ha gått hjem i natt. Han skal også ha hatt besøk av en annen person som skulle overnatte. Disse to er savnet, og kan muligens være de to som nå er funnet omkommet, sier operasjonsleder Terje Edvardsen ved Telemark politidistrikt til TA.

Politiet vet ikke med sikkerhet identiteten på de to døde personene, og årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

Startet i et legesenter
Brannen skal ha startet i et legesenter, for så å ha spredd seg raskt i den nærliggende trebebyggelsen rundt Torvgata 22. Trehuset er nå totalskadet.

De omkringliggende husene skal være evakuert, og apoteket i nærheten skal ha fått store både brann-, vann- og røykskader.

Apoteker Chris Jacobs skal ifølge TA fort ha kommet til stedet og reddet ut svært viktige papirer, inkludert respeter som apoteket oppbevarer for kunder.

- For meg var det i første rekke viktig å få sikret alt sensitivt materiale med personopplysninger for stort sett hele Kragerø befolkning, sier han.

Kragerø sentrum er full av gamle trehus fra 1700 og 1800-tallet.

Hjelp fra frivillige
På en pressekonferanse søndag forteller politiet at brannen ble oppdaget av to taxisjåfører, og at brannvesenet fort kom til stedet.

Innsatsleder Ole Bjørn Ausland forteller at det raskt kom flere frivillige til stedet som hjalp brannvesenet blant annet med utlegging av slanger. Dermed kom man også raskt i gang med slukningsarbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere