RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To personer funnet døde i elva

Foto: Johnny Olsen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
18-åringer kjørte i Drammenselva med stjålet bil. En person arrestert.

De to 18 år gamle mennene ble funnet døde i Drammenselva like før klokken 21 mandag kveld, sier politiet på en pressekonferanse, melder NTB.

- Det er grunn til å tro at disse to er de samme som er meldt savnet etter en utforkjøring ved Drammen Havn natt til lørdag 11. april, står det å lese i en pressemelding fra Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet presiserer at de to omkomne ennå ikke er identifisert.

En person arrestert
En rød Mazda ble mandag ettermiddag hevet fra Drammens havn. Bilen ble meldt stjålet mandag, og skal ha forsvunnet fra Tollboden hotell på Strømsø en gang etter klokken 22 fredag kveld. Funnet ble gjort etter flere timer med dykkersøk i det svært grumsete vannet.

- Vi har informasjon om at det var to navngitte personer i bilen som gikk i vannet, sa operatør Betty Gunnerød ved Søndre Buskerud politidistrikt til Nettavisen tidligere på kvelden.

En 18 år gammel mann som meldte fra til politiet om bilen som lå i vannet, er nå arrestert. Denne mannen fortalte politiet at han hadde stjålet bilen sammen med de to mennene som senere ble savnet.

- På et eller annet vis har bilen med de tre kjørt utfor kaia og havnet i vannet. Han har forklart at han kom seg opp, men ikke de to andre. Disse to savner vi, opplyste politiet på pressekonferansen, skriver VG.

Knytter de savnede til bilen
Denne mannen er ikke siktet for annet enn å ha stjålet bilen. Det er foreløpig ikke kjent hvorfor bare han kom seg ut av bilen, og hvorfor han ikke meldte fra om ulykken tidligere.

De to savnede 18-åringene er fra drammensområdet. De døde kroppene er formelt ikke identifisert, men politiet sa mandag kveld at familiene til de savnede mennene er varslet.

De to 18-åringene hadde vært borte siden fredag, og en av dem ble meldt savnet av søsteren lørdag.

- I vannet siden lørdag
Dykkere fra brannvesenet startet søket i Drammenselva mandag ettermiddag, nesten to døgn etter at bilen skal ha kjørt i vannet. Bilen ble funnet i vannet noen få meter fra Svelvikveien på seks-sju meters dyp. Politiet omtaler saken som en utforkjøring, og mener bilen har ligget under vann siden lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere