RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To personer funnet livløse i båt – erklært døde

SPERRET: Politiet satte tidlig opp sperrebånd ved Årnes brygge.
SPERRET: Politiet satte tidlig opp sperrebånd ved Årnes brygge. Foto: THOR FREMMERLID
Sist oppdatert:
Politiet forteller at det var et kjærestepar som ble funnet døde i båten ved Årnes brygge. – Ting kan tyde på at det har skjedd en ulykke.

Romerikes Blad: – De to døde er et kjærestepar fra Romerike og det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallene. Ting kan så langt tyde på at det har skjedd en ulykke, men vi holder fortsatt alt åpent, sier politiets innsatsleder, Roger Pettersen under en pressebrief ved Årnes brygge ved 20-tida.

Innsatslederen forteller at de pårørende er varslet om dødsfallene og at båten de to ble funnet i lå fortøyd ved brygga. Det var en av de andre båteierne som gjorde funnet.

Vitner forteller om suselyder

– Nå jobber vi videre med å sikre åstedet, samtidig som vi følger opp fammiliene til de to, sier innsatslederen.

Politiet opplyser at de ikke vet når paret sist ble sett i live. Brannvesenet var tilfeldigvis på stedet i forbindelse med et annet oppdrag og startet gjenopplivingsforsøk – uten å lykkes.

Vitner RB har snakket med forteller at det kom suselyder fra båten før paret ble funnet. Politiet har så langt ikke bekreftet dette.

– Vi kan ikke si noe særlig om det foreløpig. Vi er nødt til å undersøke båten og vil ikke spekulere på dette tidspunktet, sier lensmann Bernt-Ingar Jahren ved Nes lensmannskontor til rb.no.

– Hva vet dere om hvordan de to døde?

– Vi kommer til å be om obdkusjon. Den vil antakelig bli gjenomført mandag. Før vi får svar på obduksjonen så vet vi ingenting om det, sier Jahren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- MISTENKELIG DØDSFALL: Politiet har iverksatt etterforskning etter at to personer ble funnet livløse i en båt ved Årnes brygge. Begge to ble erklært døde etter kort tid.

Funnet livløse

Politiet på Romerike iverksatte etterforskning etter at to personer ble funnet omkommet i en båt ved Årnes brygge i Nes fredag ettermiddag.

– Vi fikk den første meldingen klokka 16.58. Da ble det funnet to livløse personer i en båt. Helsepersonell har vært på stedet og forsøkt gjenoppliving, men begge ble erklært døde etter kort tid, sier operasjonsleder Tonje Borrebæk i Romerike politidistrikt til rb.no.

Operasjonslederen forteller at de omkomne er en mann og en kvinne.

– Så langt vet vi ingenting om årsaken til at personene har omkommet. Vi etterforsker nå dette som to mistenkelige dødsfall, uttalte operasjonslederen tidligere i ettermiddag.

Krimteknikere på stedet

Politiets innsatsleder Roger Pettersen opplyste til RBs reporter på stedet at politiet ble varslet av en annen båteier ved brygga.

– Nå er åstedet frosset. Vi venter på krimteknikere som skal undersøke båten og etterforskere som skal snakke med vitner, sier innsatsleder Pettersen til RB ved 17.30-tida.

– Kan det ha skjedd noe kriminelt?

– Det er en ting vi nå sjekker ut, men det er for tidlig å si noe om det, sier innsatslederen.

– Er det noe som tyder på at de kan ha ligget i båten en stund?

– Det er det for tidlig å si noe om. Så det må vi komme tilbake til, svarer Pettersen.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere