To personer siktet etter jaktulykke

Foto: MAGNE TURØY (Bergensavisen AS)

Det var den 22 år gamle Tore Gaard fra Haugesund som døde etter en jaktulykke i Masfjorden lørdag kveld, opplyser politiet.

30.10.12 15:25

I en pressemelding klokken 18 søndag skriver politiet følgende:

«Hans pårørende blir tatt hånd om av Haugesund kommunes kriseteam.

Politiet har siktet to personer etter ulykken og etterforskningen har pågått i hele dag. Alle medlemmene i jaktlaget er avhørt i Bergen i løpet av ettermiddagen.

Avdøde skal etter planen obduseres i morgen mandag på Gades institutt

Medlemmene i jaktlaget har via kriseteamet formidlet at de ikke ønsker å uttale seg eller gi noen intervjuer. De ber om at media respekterer dette og lar dem få fred til å bearbeide hendelsen.»

Foreløpig siktelse: uaksomt drap
Begge de to siktede er menn i begynnelsen av 20-årene.

Den ene er en politistudent, som for tiden har praksis i Nordhordland. Politistudenten har så langt ikke bedt om å få bistand fra advokat, opplyser jourhavende politiadvokat Trond Eide.

Den andre siktede blir representert av advokat Marius Wesenberg.

– Siktelsen gjelder uaktsomt drap, sier Wesenberg til BA.no.

Han representerer den andre av de to siktede.

– Det er viktig å understreke at dette er en foreløpig siktelse. Det kan bli endringer innen kort tid, sier Wesenberg, som søndag har vært sammen med sin klient i avhør hos politiet.

– Begge har skutt
Politiadvokat Eide sier de har fått opplysninger om at begge de to siktede har skutt med våpenet sitt i det aktuelle tidsrommet.

– Hva har de sagt i avhør?

– Jeg har ikke gått inn i det, og alle avhørene er heller ikke skrevet ut.

– Vet noen hvem som har avfyrt det fatale skuddet?

– Det vil jeg ikke kommentere, og det kan det også være ulike meninger om akkurat nå, sier Eide.

Siktelsen har dels en praktisk begrunnelse. For å kunne gjennomføre en promilletest, som er et tvangsmiddel, måtte de to siktes, forklarer politiadvokaten.

Eide sier han ikke vet hvor i landet de to siktede kommer fra. Han understreker at ingen har vært pågrepet i saken, og at samtlige i jaktlaget ble dimittert søndag og kan reise hjem.

Minnestund
Venner og bekjente av Tore Gaard har vært samlet i et grendahus i Haugesund søndag.

Minnestunden skal etter det BA vet ha kommet i stand etter at venner av 22-åringen fikk tillatelse fra avdødes familie.

Siden klokken 1400 har et tyvetalls venner delt gode minner og opplevelser de har hatt sammen med 22-åringen. Et kriseteam er også på plass, for å kunne bistå de som trenger det under minnestunden.

Bergenspolitiet etterforsker
Gaard var med i et jaktlag med i alt syv personer ved Mjanger da han ble truffet av et skudd.

Politiet ble varslet av AMK klokken 18.35 lørdag kveld om at en mann var alvorlig skadet. Luftambulanse, ambulanse, brannvesen og politi rykket ut til stedet. Jaktkameratene jobbet med livreddende førstehjelp før luftambulanse kom til stedet rundt klokken 19.

Redningsmannskaper forsøkte livredning, men mannen ble bekreftet død klokken 19.28.

De fleste jegerne skal være i 20-årene.

I dag ble det kjent at Bergen sentrum overtar etterforskningen av det de omtaler som et jaktuhell.

Årsaken til dette er at en av personene i jaktlaget, en politistudent, for tiden er i praksis ved Nordhordland lensmannsdistrikt.

Nå vil saken bli etterforsket videre av voldsavsnittet i Bergen. En vil gå gjennom avhørene og de tekniske undersøkelsene, blant annet for å finne ut fra hvor og med hvilket våpen det dødbringende skuddet ble avfyrt.

– Naboer inviterte
– Vi har først og fremt vært opptatt av de nærmeste pårørende og har tatt kontakt via presten som var inne allerede i går, sier helsesjef i Haugesund Kai Warholm til BA.no.

Han har ledet kriseteamet, som har jobbet opp mot familie og venner av avdøde.

– Det har vært behov for hjelp fra kriseteamet og vi har tilbudt oppfølging. Vi har også undersøkt om det var behov for å hjelpe jaktlaget, men disse er ikke tilhørende Haugesund, så det var ikke aktuelt. I tillegg fikk vi en telefon fra noen naboer som ønsket å invitere til en samling for ungdommene som kjente gutten. Det gjorde de. Da bisto vi med representanter fra kriseteamet. Mange ungdommer møtte opp. Det var en rolig og fin samling som pågikk i noen timer, forteller Warholm til BA.no.

– Hvordan har familien til avdøde det nå?

– Det er mye som foregår akkurat nå, så det kan jeg ikke kommentere, sier Warholm.

Les flere saker hos Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.