*Nettavisen* Nyheter.

To reddet da fiskebåt forliste utenfor Tromsø

To menn er plukket opp fra sjøen etter at en fiskebåt forliste ved Rystraumen utenfor Tromsø onsdag kveld. De er ikke alvorlig skadd.

08.04.20 22:49

Mennene ble funnet nedkjølt, men i live. De ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge, som klokken 22.30 meldte at tilstanden deres var stabil, og at de ikke har noen alvorlige skader.

Hovedredningssentralen Nord-Norge iverksatte en redningsaksjon etter at det ble sendt ut et mayday-signal fra fiskebåten. Også en nødpeilesender ble utløst.

– Signalet ble plukket opp av Kystradio Nord, og flere båter i nærheten ble sendt ut. Også redningsskøyta og ambulansehelikopteret fra Tromsø ble sendt til området, forteller redningsleder Tor Erik Torkelsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Ambulansehelikopteret hadde ikke mulighet til å fire ned noen redningsmann eller hente opp noen fra sjøen, men ble sendt for å få et overblikk over området, der det var kraftig vind og snøvær.

Klokken 19.35 ble det funnet to personer i redningsdrakt i sjøen. De ble lokalisert av en lokal fiskebåt og deretter hentet opp fra sjøen av redningsskøyta.

Fiskebåten de to var om bord i, er bekreftet forlist, ifølge Hovedredningssentralen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.