RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegge, Tormod Flem (SCANPIX)

To siktet etter turbindødsfall

Sist oppdatert:
23-åring omkom etter å ha falt ned i et turbinrør. Nå er to Hells Angel-medlemmer, som var med på den samme turen, siktet for vold.

Tirsdag ble en 23 år gammel mann funnet omkommet i et turbinrør på en nedlagt kraftstasjon i Vennesla. En 41 år gammel mann ble reddet ut, sterkt nedkjølt.

Det ble i etterkant opplyst at 23-åringen hadde hoppet etter da 41-åringen falt ned i røret, for å redde ham. Det kom også fram at det var en tredje person til stede, som hadde varslet fra om ulykken.

Men nå mener politiet at det var ytterligere en person på stedet ulykkestidspunktet. Torsdag har de tatt ut siktelse mot to av mennene, for voldsbruk mot denne mannen.

- Vi har etterforsket videre for å få klarhet i ulykken. Det som har dukket opp nå er at de to gjenværende fra denne såkalte gutteturen, er siktet for legemsbeskadigelse mot en fjerde mann som har dukket opp, sier fungerende lensmann i Vennesla, John Thomas Homme, til Nettavisen.

- To forskjellige saker
Homme påpeker at de fortsatt mener drukningen var en ulykken.

- Etterforskningen så langt viser at det ikke er direkte sammenheng med voldsbruken. Vi betrakter drukningen fortsatt som en ulykke, og vi har ingen mistenkte der. Så det er snakk om to forskjellige saker, sier han.

Den fungerende lensmannen opplyser at de to siktede tilhører et såkalt MC-miljø knyttet til Hells Angels. Han ønsker ikke å si hvorvidt 28-åringen tilhører det samme miljøet.

- Vi gjennomfører avhør av de siktede utover dagen, og så skal vi ta stilling til om noen av dem skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Homme.

- Han bel dratt med inn
28-åringens forsvarer, advokat Sveinung Johnsen, sier at hans klient ble dratt med inn i kraftstasjonen.

- Han ble tatt med inn til kraftstsjonen fordi han er beskyldt for å ha tatt noe som han bestemt nekter for å ha tatt. Min klient fikk kort og godt juling i forbindelse med turen inn til den nedlagte kraftstasjonen, sier Johnsen til Fædrelandsvennen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere