To siktet for drap

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Politiet lette etter likdeler i bygården i Oslo etter likfunnet tirsdag.

24.11.10 13:48

Natt til onsdag jobbet kriminalteknikere i Oslo med å sikre spor i Schandorffsgate 4 i Oslo. Samtidig lette de gjennom den kommunale bygården på jakt etter manglende likdeler.

Politiet rykket ut til leiligheten etter et anonymt tips, skriver VG. Arbeidet startet ved 18.30 tiden og fortsatte gjennom hele natten.

To siktet for drapet

Nå er to personer på 31 og 37 år er siktet i saken, opplyser politiinspektør ved Vold- og sedelighetsseksjonen, Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse på Politihuset i Oslo. Disse to har ikke erkjent forholdet.

Rohde forteller at den ene av de siktede selv informerte om drapet tirsdag kveld. Han møtte da opp ved sentralvakta ved Sentrum politistasjon og fortalte at det lå en drept mann i leiligheten i Schandorffsgate.

Den andre siktede har en tilknytning til leiligheten der den drepte ble funnet.

Rohde vil ikke bekrefte eller avkrefte den døde mannen var partert.

- Kroppen bar preg av at det var utført grov lemlestelse, sier Rohde.

- Kan du bekrefte eller avkrefte at deler av den døde kroppen manglet?

- Det var et ille tilredt lik, men jeg vil ikke bidra til spekulasjonene som har kommet i media. Dette er informasjon som ikke har kommet fra oss, sier Rohde.

Ligget en stund

Dødsårsaken og identiteten er foreløpig ukjent, opplyste politiet onsdag. Kroppen er nå sendt til obduksjon. Den vil trolig gi svar på hvem den døde var, og gi svar på når og hvordan mannen døde.

Politiet har en formening om hvem mannen er, og mener også at kroppen har ligget i noe tid etter drapet. Rohde ønsker ikke å si hvor lenge liket kan ha ligget.

- Liket bærer preg at det har ligget en stund. Vi vet ikke hvor lenge, men det dreier seg i hvert fall om noen uker, sier vaktleder Jon Rune Lande ved kriminalvakta til VG Nett.

Bolig for rusmisbrukere

Leiligheten der funnet ble gjort er i et booppfølgingstiltak for rusmisbrukere, som drives av Kirkens Bymisjon. Tre bydeler, rusmiddeletaten og Lovisenberg sykehus står bak opplegget.

Dette er leiligheter hvor Kirkens Bymisjon ikke kan gå inn og ut, men som disponeres fullt ut av beboerne. Derfor kunne også kroppen ligge en tid uten å bli oppdaget. Den døde er ikke en person som leier bolig av Kirkens Bymisjon.

Siktet for drapssforsøk
På pressekonferansen onsdag kom det også frem at politiet har pågrepet og siktet en mann i forbindelse med skuddene mot Imran Saber på søndag.

Les: Mann arrestert etter drapsforsøk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Oslo

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag