RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To tatt for drap på 87-åring

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
Sist oppdatert:
To unge menn er pågrepet for drapet på en eldre kvinne i Horten.

- Vestfold politidistrikt pågrep onsdag ettermiddag to menn på 18 og 21 år og har siktet disse i forbindelse med at en eldre kvinne ble funnet død i sin leilighet i Horten natt til 22. januar, skriver politiet i en pressemelding.

- Uten dramatikk
Mennene ble pågrepet etter en nøye planlagt aksjon på Romerike onsdag formiddag.

- Pågripelsen skjedde uten dramatikk og de pågrepne er nå fraktet til Tønsberg. Begge de siktede, som har norsk statsborgerskap, vil bli sittende i sentralarresten fram til de blir fremstilt for varetektsfengsling fredag, skriver politiet.

Det opplyses videre at det er en systematisk taktisk og teknisk etterforskning som ligger til grunn for pågripelsene.

- Politiet mottok en rekke tips fra publikum etter at de tre personene ble etterlyst. Politiet gikk også ut med en tegning av en bil og fotografi av en koffert. Politiet antar at de pågrepne er identisk med to av personene politiet etterlyste, står det videre.

- Et puslespill
- En etterforskning er som å legge et stort puslespill med mange biter. De tips publikum har bidratt med har gjort det enklere for politiet å sette sammen puslespillet, selv om det gjenstår mange brikker, sier politiadvokat Thomas Kragelund i Vestfold politidistrikt.

- Selv om den enkelte brikke kan virke ubetydelig for den som kommer med et tips til politiet, er det den som setter sammen brikkene som kan se betydningen av å få på plass et så fullstendig puslespill som mulig. Politiet vil derfor takke publikum for informasjon og tips som er kommet inn under etterforskningen av denne saken og det store engasjementet publikum har vist, sier Kragelund.

Politiet søker nå etter den tredje personen som ble observert i nærheten av gjerningsstedet, og utelukker ikke at det vil bli foretatt ytterligere pågripelser i saken.

Den drepte, 87 år gamle Hamida Didovic, kommer fra Bosnia-Hercegovina. Hun kom til Norge tidlig på 90-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere