RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To tatt for trafficking

(Faksimile)
Sist oppdatert:
Politiet i Trondheim har pågrepet to personer under opprullingen av en ny trafficking-sak. Et ukjent antall kvinner er tatt hånd om.

Det opplyser Trondheims-politiet i en pressemelding onsdag morgen.

- Politiet i Trondheim etterforsker en ny trafficking-sak. I forbindelse med saken er to personer varetektsfengslet, den ene er norsk, den andre er øst-europeisk. Begge er siktet for menneskehandel. Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken, heter det i pressemeldingen.

Plassert på trygt sted
Ifølge politiet er saken fortsatt i en tidlig fase og politidistriktet får nå rådgivende hjelp av Kripos.

- Ofre i saken har fått tilbud om en refleksjonsperiode. Det vil si at de kan være i Norge i minimum 45 dager selv om de i utgangspunktet ikke har lovlig opphold i Norge. Den eller de som er offer er plassert på et trygt sted. Politiet ønsker ikke å opplyse hvor mange ofre det dreier seg om, heter det.

Kartlegger prostituerte
Politiet i Trondheim har siden avslutning av etterforskning med en tidligere trafficking-sak, arbeidet tett med problematikken og holdt kontinuerlig oversikt over annonsemarkedet og kartlegger aktivt prostitusjonsmiljøet.

- Dette kommer fortsatt til å være et prioritert område i tida fremover, sier stasjonssjef Ove Sem ved Sentrum politistasjon.

- True sikkerheten
Politiet holder kortene tett til brystet i forhold til den videre etterforskningen.

- Dersom politiet eller andre kommer med konkrete opplysninger om de involverte og for eksempel deres nasjonalitet, kan det vanskeliggjøre ofrenes og deres familiers situasjon og true deres sikkerhet, heter det i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere