RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To tatt for Trine-drap

Sist oppdatert:
Trine Frantzens samboer nekter for å ha drept henne. Kameraten hans er også siktet.

(iBergen.no) To og et halvt år etter drapet på Trine Frantzen fra Søfteland utenfor Bergen er to menn siktet og pågrepet.

De to mennene på 33 og 46 år ble pågrepet og siktet for forsettlig drap på Trine Frantzen, bekrefter etterforskningsleder Kaare Sognstad til iBergen.no.

En av de siktede er Frantzens samboer på tidspunktet hun forsvant.

Nekter for drap
Mannens forsvarer, advokat Jørgen Riple, sier til iBergen.no at 33-åringen nekter for å ha drept Trine, men at han er svært innstilt på å samarbeide med politiet, og gi dem alle opplysninger han sitter på.

- Min klient nekter straffeskyld. Det har han gjort hele veien, sier advokat Jørgen Riple.

Dette er saken

32-årige Trine Frantzen har vært savnet i to og et halvt år, og er ennå ikke funnet. Politiet mener å kunne tidfeste forsvinningen til 7. mai 2004.

Nylig utlovet Frantzens familie en dusør på 250.000 kroner til den som kan påvise levningene fra den savnede kvinnen.

Glad familie
- Begge de siktede er personer som har vært i politiets søkelys tidligere i denne saken. Det er resultatet av en svært grundig etterforsking som har pågått siden november, sier Songstad.

- Dette er veldig bra. Håper de finner ut noe nå, sier Trines mor Bente Frantzen til iBergen.no.

Ikke funnet
Songstad vil foreløpig ikke kommentere hva som har ført til gjennombruddet i den to og et halvt år gamle forsvinningssaken.

– Bakgrunnen er resultat av en svært grundig etterforskning, sier Songstad.

Han bekrefter samtidig at liket av Trine Frantzen ikke er funnet.

– Er det aktuelt å sette i gang nye søk etter liket på bakgrunn av nye opplysninger i saken?

– Nei, ikke med det første, sier Songstad.

Vil ikke kommentere
Forsvareren for den pågrepne 46-åringen, advokat Jostein Alvheim, sier til iBergen.no at hans klient ble pågrepet i går, tirsdag.

- Jeg har bare så vidt fått snakket med ham, og har ikke fått noen dokumenter i saken. Jeg vil derfor vente med å kommentere siktelsen, og hvordan min klient stiller seg til den, sier Alvheim til iBergen.no.

Mennene ble pågrepet tirsdag kveld, og framstilles trolig for fengsling fredag.

Anmeldt til SEFO
Politiet har foreløpig konkludert med at Trine Frantzen ble drept natt til 7. mai. Den siste sikre observasjonen av 32-åringen var dermed ved ett-tiden om natten, hos en venninne på Wergeland. 13. mai ble kvinnen meldt savnet av sin familie, og politiet får kort tid senere vite at Trine ble truet av en bekjent. 25. mai blir kvinnen etterlyst av politiet.

Saken har vært svært omdiskutert, ikke minst fordi Trine Frantzens familie har kritisert politiet for ikke å ta forsvinningen på alvor. Os lensmannskontor ble anmeldt til SEFO, og senere frikjent. I 2006 kastet TVNorges Ola Thune seg inn i saken, og omtalte senere Trine-forsvinningen i programmet «Savnet». Programmet førte til en rekke nye tips, og politimesteren besluttet å sette en helt ny etterforskingsgruppe på saken.

Dusør
For to uker siden gikk Trines familie ut i media og utlovte en dusør på 250.000 kroner til den eller de som kunne fortelle dem hvor levningene av den 32 år gamle kvinnen befinner seg. I teorien åpnet de dermed også for at Trines drapsmann kunne heve pengene, dersom han fortalte hvor liket var gjemt. Ifølge politiet har derimot dagens gjennombrudd i saken ikke noe med dusøren å gjøre.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere