RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To uker for dobbeldrapssiktet

Sist oppdatert:
22-åringen som er siktet for drap på to kinesiske studenter i Oslo, er varetektsfengslet i to uker av Oslo tingrett. Han nekter straffskyld etter siktelsen.

Politiet ba om fire ukers varetektsfengsel med brev og besøksforbud under fengslingsmøtet i Oslo onsdag, men fikk altså ikke rettens medhold.

- Bevisene må ligge helt i nedkant av kravet om skjellig grunn til mistanke når dommeren velger å halvere politiets påstand om fire ukers varetektsfengsel, sa 22-åringens forsvarer, advokat Tor Kjærvik, til NTB etter fengslingsmøtet.

Kjærvik var hoderystende oppgitt etter det snaut fire timer lange fengslingsmøtet som gikk for lukkede dører i Oslo tingrett onsdag.

Den drapssiktede mannen fikk ikke vite hva slags bevis politiet har mot ham under fengslingsmøtet. Etterforskningshensyn er årsaken til at bevisene ikke ble lagt fram i retten. Politiet ønsker å konfrontere den siktede med bevisene i avhør og ikke i retten.

Ikke spesielt sterk mistanke
Politiadvokat Svein Holden tar dommerens konklusjon om bare å gi den drapssiktede to ukers varetekt til etterretning.

- Som retten selv sier oppfatter ikke dommeren mistanken mot den siktede som spesielt sterk. Politiet er ikke umiddelbart enige i den vurderingen, men nå har vi to uker til å bygge opp saken ytterligere, sier Holden.

Vist på gangen
Saken gikk for lukkede dører.

Det var aktor Svein Holden som ba om lukkede dører. Begrunnelsen var at det er tidlig i etterforskningen og at saken har fått en voldsom oppmerksomhet i mediene.

Den drapssiktede 22-åringen, som var kledd i en svart t-skjorte, fulgte alvorlig med da politiets begjæring ble lest opp. Dette var før pressen ble vist ut på gangen. 22-åringen kikket ikke på de mange fotografene og journalistene som var møtt fram.

Den 22 år gamle mannen ble pågrepet mandag kveld og satt hele tirsdag kveld i avhør hos politiet. Han er siktet for forsettelig drap på studentparet Yuang Wu (22) Ningyan Yu (23). Siktede er fetteren til en av de drepte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere