RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tobarnsmor fikk HIV-sjokk

En fryktelig tabbe gjorde at den 33 år gamle kvinnen fikk diagnosen HIV-positiv. Nå krever tobarnsmoren penger fra Norsk Pasientskadeerstatning.

Kvinnen var livredd for å smitte barna sine og holdt avstand. Hun gråt og ba sin søster overta omsorgen for barna når hun var død. Hun tenkte ikke på at diagnosen kunne være feil, og lette etter forklaringer som at hun hadde blitt tatovert under en sydenferie.

Smittefrykt
I fire måneder levde kvinnen med frykt for å smitte sine to barn, familie og venner. Til VG forteller kvinnen at diagnosen ga henne psykiske problemer hun fortsatt sliter med.

Sykehus beklager
Via sin advokat i Ålesund, Odd Hovde, krever hun erstatning fra Norsk Pasientskadeerstatning for belastningen den uriktige diagnosen påførte henne.

Universitetssykehuset for Nord-Norge (UNN) som analyserte prøvene, beklager sterkt at det ble gitt svar på HIV-testen som kunne misforstås. Sykehuset har nå skjerpet sine rutiner for at noe slikt aldri skal kunne skje igjen.

Rykter
Tobarnsmoren fikk beskjed av primærlegen sin om at en blodprøve i etterkant av en mageoperasjon i 2003 viste seg å være hiv-positiv.

Og så begynte HIV-ryktene å svirre i det lille lokalsamfunnet hvor hun bor. Først fire måneder senere kom kontrabeskjeden om at hun ikke var smittet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere