Tøff vinter for de hjemløse

Oslo har færre sengeplasser enn i fjor og Frelsesarmeen frykter nå at liv kan gå tapt.

(iOslo.no) De hjemløse kan få en tøff jobb med å jakte på ledige sengeplasser denne vinteren. I verste fall kan situasjonen føre til at folk fryser i hel. Nå roper Frelsesarmeen et varsku.

- Vi er bekymret. 67 plasser ved Ansgar Hotell ble nedlagt i høst. Derfor har vi planer om å dra ut med bussen vår flere netter enn vanlig, som et akuttilbud der og da og for å registrere hvordan situasjonen er. Den fungerer blant annet som en mobil varmestue, sier daglig leder ved Fyrlyset, Rune Isegran, til Aften.

På de kaldeste dagene i fjor var det smekkfult på byens overnattingssteder og det måtte legges ut madrasser for å huse alle som ville inn for natten.

Direktør i rusmiddeletaten, Lilleba Fauske, lover imidlertid at alle rusmisbrukerne som trenger et sted å sove skal få plass. Hun avviser en krise med at det til enhver tid er ledig kapasitet i Rusmiddeletatens ordinære apparat som har 750 sengeplasser, skiver avisen.

Men de bodstedsløse selv er likevel skeptisk til hvordan kommunen skal klare å skafef til veie plass til alle som ønsker det på de kaldeste vinternettene.

les flere nyheter på www.ioslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.