Gå til sidens hovedinnhold

Tog evakuert i T-banetunnel

Bremsene låste seg og t-banetoget sto bom fast i tunnelen. Passasjerer måtte evakueres langs skinnegangen.

På vei fra Nationaltheatret stasjon til Majorstuen i Oslo skar det seg, og passasjerene måtte ifølge en av passasjerene gå langs skinnene inne i tunnelen opp til den nedlagte Valkyrien stasjon.

- Vi fikk opplyst at toget kjørte på en gjenstand og at bremsesystemet dermed låste seg. Toget ble stående bom fast, sier passasjeren til Aftenposten.no.

Store forsinkelser
Årsaken til stansen er ifølge trafikkledelsen for T-banen en lekkasje i hydraulikken i en vogn, som førte til at bremsene slo seg på.

- Toget fikk tekniske problemer. Alt bare stoppet opp, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark ved Oslo Sporveier til TV 2 Nettavisen.

Ingen skal ha blitt skadd og det har heller ikke vært tilløp til brann i forbindelse med ulykken, men togstansen vil føre til store forsinkelser i T-banetrafikken i hovedstaden.

- Det er store forsinkelser på samtlige baner. Trafikken er igang igjen, men det vil nok gå et par timers tid før alle tog går i rute igjen, sier Rydmark.

Ventet en halvtime
Det var klokken 12.45 at t-banetoget fikk problemer. Passasjerene ble ikke evakuert før klokken 13.15.

- Hvorfor tok det så lang tid før dere evakuerte toget?

- Man prøver i det lengste med å få toget igang igjen, men da dette viste seg å være umulig valgte vi å evakuere passasjerene, sier Rydmark.

- Ubehagelig opplevelse
Informasjonssjefen presiserer at det ikke var noe dramatikk i hendelsen. Han avviser at passasjerene måtte gå langs skinnegangen, siden toget stoppet ved Valkyrien stasjon.

- Men klart dette er ubehagelig å oppleve. Det er selvfølgelig veldig kjedelig at slikt skjer, men siden vi sliter med materiell som er nærmere 40 år, så skjer tekniske uhell, sier Rydmark til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett