*Nettavisen* Nyheter.

Tog i tunnel i fire timer

En kjøreledning ble revet av, og sørget for at toget ble stående i en tunnel i fire timer ved Kristiansand. Nå fraktes toget inn til Kristiansand.

30.06.06 16:40

Kjøreledningen ved Vennesla stasjon falt ned rundt 11.30 i dag, mens toget befant seg i en tunnel. Fire timer senere kom hjelpen.

Kjøreledningen som falt ned har 16.000 volt. Sikkerhetsprosedyrer gjør da at alle passasjerene må sitte i toget til strømmen er skrudd av.

- Vi har fått hentet et skiftelokomotiv som er dieseldrevet som skal frakte toget inn til Kristiansand. Vi tror dette er det mest skånsomme vi kan gjøre overfor passasjerene våre, sier Preben Colstrup i NSB til TV2 Nettavisen.

Colstrup sier til at han ikke har fått noen kontakt med passasjerene på toget, da det ikke har vært noen mobildekning i tunnelen. Det skal angivelig ha vært flere barn som reiser alene om bord i toget.

- Vi er veldig lei for dette. Jeg vil anta at dette kan ha vært ubehagelig for mange av passasjerene, sier Colstrup. Han påpeker at dette ikke har vært noen farlig situasjon, og at NSB har vurdert å evakuere toget.

- Nå må vi huske på at det følger en risiko med å evakuere også. Å gå i grus ut av en tunnel, med varierende helsetilstander kan være vanskelig. Nå har vi valgt å ikke evakuere, så får vi senere se om vi har gjort det rette, sier Colstrup.

Colstrup anslår at det kan ha vært mellom 150 og 200 personer om bord på toget som gikk fra Oslo til Kristiansand fredag morgen.

- Vi har hele tiden gjort det vi har kunnet i denne situasjonen, og kommer til å fortsette å gjøre det vi kan for passasjerene videre utover, sier Colstrup.

- Vi har folk som tar imot passasjerene i Kristiansand, og tar hånd om dem videre. Vi kommer til å gjøre det vi kan for å sende passasjerene dit de skal, lover Colstrup.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.