Tog med 130 passasjerer satt fast i tunnel

REV NED KJØRELEDNING: Det var et lokaltog som rev med seg kjøreledningen i Trollkona tunnel ved 20-tiden onsdag kveld. (Illustrasjonsbilde.)

REV NED KJØRELEDNING: Det var et lokaltog som rev med seg kjøreledningen i Trollkona tunnel ved 20-tiden onsdag kveld. (Illustrasjonsbilde.) Foto: Njål Svingheim (Jernbaneverket)

Passasjerene tilbrakte to timer i tunnelen før toget ble slept ut.

11.06.14 22:46

DALE (NTB): Et lokaltog rev ned kjøreledningen og ble stående fast i en tunnel ved Dale i Hordaland onsdag kveld. De 130 passasjerene måtte bli om bord i et par timer før toget kunne slepes ut.

Det var et lokaltog som rev med seg kjøreledningen i Trollkona tunnel ved 20-tiden onsdag kveld.

Pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket sier til Bergens Tidende onsdag kveld at lokaltoget ikke kom seg av flekken som følge av uhellet.

– Toget står vel 300 meter inn i tunnelen. Vi jobber med å sikre kjøreledningen, slik at vi kan trekke toget ut av tunnelen, forklarte Korslund etter uhellet. Etter at toget var slept til Dale, kunne passasjerene komme ut.

Korslund vet ikke hvor mye av kjøreledningen som er revet ned, men sier banen trolig vil være stengt i flere timer. I mellomtiden blir det busstransport mellom Dale og Voss. (©NTB)

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.