RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tog sporet av

Tog sporet av ved Vestby
Tog sporet av ved Vestby Foto: Ola Pettersen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Et Linx-tog sporet av 500 meter nord for Vestby stasjon i Akershus søndag. Ingen er skadd i avsporingen, men Jernbaneverket melder om store skader på skinnegangen.

Toget var på vei fra Göteborg til Oslo.

–Vi har nå fått bekreftet at ingen er skadd. Etter at brannvesenet fikk jordet strømmen, ble passasjerene evakuert uten problemer, en snau time etter at toget sporet av, sier operasjonsleder Eivind Valland i Follo politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde klokken 16.45 søndag ettermiddag, og klokka 17.30 var alle passasjerene evakuert.

Store skader
Årsaken til ulykken var kollisjon med en brøytebil. Sjåføren satt ikke i bilen under ulykken. Brøytebilen var trolig parkert for nær skinnegangen da toget skulle kjøre forbi, melder TV 2 Nyhetene.

- Det er skader både på skinnegang, kjøreledning og på mastene som holder kjøreledningene, sa informasjonsvakt Stig Herjuaune i Jernbaneverket til TV 2 Nettavisen søndag. Til NTB opplyste han senere at strekningen er stengt til tirsdag

Trolig forsinkelser
Informasjonssjef Preben Colstrup sier til TV 2 Nettavisen at pendlere fra Moss, Son og Østfold må belage seg på forsinkelser mandag morgen.

- For øyeblikket går det busser mellom Moss og Ski. Vi jobber nå med å finne ut hvordan vi skal løse trafikken mandag morgen. Hvis vi får tak i nok busser skal vi klare å ta unna alle passasjerene på strekningen, men det blir forsinkelser, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere