Togbrannen til Høyesterett

Forsikringsselskapet Vesta nekter å betale 19 millioner kroner etter propanbrannen på Lillestrøm. I dag starter ankesaken i Høyesterett.

Striden om erstatningsoppgjøret etter togkollisjonen og brannen på Lillestrøm stasjon natt til 5. april 2000 er ikke over. Vesta ble dømt til å betale CargoNet AS over 19 millioner kroner, men har nektet å godta dommen i tingrett og lagmannsrett. Nå skal Høyesterett avgjøre saken, skriver Romerikes Blad.

Godstogene som kolliderte tilhørte NSB BA, et selskap som senere overførte denne delen av virksomheten til CargoNet AS. NSBA BA hadde ansvarsforsikring i Vesta.

Brann- og slokkingsmannskapene kjempet i flere døgn for å få kontroll over brannen. Det var frykt for at tankvognene med propan skulle eksplodere. Årsaken til kollisjonen var bremsesvikt. I kjølvannet av brannen ble det reist straffesak mot togføreren. Han ble senere frifunnet av Nedre Romerike tingrett.

Borgarting lagmannsrett tok ikke stilling til skyldspørsmålet, men kom til at tapene som følge av evakueringen også måtte dekkes av forsikringen.

Høyesterett har avsatt tre dager til saken, ifølge Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag