RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toget meide ned 38 rein

Et Agenda-tog på vei sørover kjørte ned en hel reinflokk på Saltfjellet søndag kveld.

Reineierne på Saltfjellet, som mistet 38 simler og ungdyr i tragedien, er sterkt kritiske til at toget signaliserte med lys og horn da Agenda-toget passerte reinflokken på tur over snaufjellet sent søndag kveld.

- Istedenfor å kjøre uten ekstra lysbruk og rett forbi, velger togførerne å bruke lyskasterne og fløytesignal når de oppdager rein ved linja, og det er helt feil. Da blir det panikk i flokken, sier reineierne Per Nils Kuhmunen og Oluf Anders Kuhmunen til Avisa Nordland.

Reineierne synes NSB tar for lite hensyn til rein som beiter i dyp snø ved linja. Tapet av de 38 dyrene beløpet seg til minst 120.000 kroner.

Togføreren brukte alle patronene sine på å avlive skadde dyr. Deretter måtte reineierne selv foreta oppsporing og avliving av de dyrene som ble skadet.

Ifølge Jernbaneverkets oppsynsvakt i Mosjøen ble toget en del forsinket før det kjørte videre sørover etter at togpersonalet hadde avlivet de skadde dyra. Oppsynsvakten forteller at problemet med påkjørsel av elg og rein har økt i omfang på Nordlandsbanen og over Saltfjellet i vinter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere