*Nettavisen* Nyheter.

Togpassasjerer evakuert etter røykutvikling

Foto: Google street view (Google street view)

Melding om røyk fra vogn på passasjertog med cirka 40 personer ombord.

27.06.11 21:25

Klokka 14.58 fikk 110-sentralen på Romerike melding om røykutvikling i et passasjertog ved Lindeberg stasjon i Sørum. Nå finner verken brannvesnet eller politiet røyk eller ild ombord i passasjertoget.

Blålysetatene rykket ut med seks ambulanser, fire politibiler og tre store brannbiler.

- Det er en vogn der det skal være røykutvikling. Toget har cirka 40 passasjerer ombord, og de som var i vognen der røyken kommer fra er evakuert bakover i toget. Brannvesen, politi og ambulanse er på vei til stedet, sier 110-operatør Jan Fausk til rb.no rett over klokka 15.

Klokka 15.30 opplyser operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt at de ikke finner verken røyk eller ild på toget.

- Da patruljene kom fram til stedet var det ingen som kunne se noe røyk. Nå regner jeg med at noen med kompetanse til det skal gå gjennom toget for å se om det har vært noe arnested eller annet som kan ha forårsaket røykutvikling, sier Jahr til rb.no.

Hvor store konsekvenser hendelsen vil få for andre togavganger i området utover søndagen er ennå uklart.

– Foreløpig kan vi kjøre i sakte fart forbi stedet hvor togsettet står. Det er ellers lite trafikk på denne strekningen; de fleste togene over Romerike kjøres på Gardermobanen, sier pressekontakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.