Gå til sidens hovedinnhold

Togtrafikken i gang igjen

Skøyen stasjon åpnet for trafikk etter signalfeil.

NSB meldte søndag formiddag om full stans i togtrafikken på grunn av en jordings- og signalfeil ved Skøyen stasjon i Oslo. Rett før klokken 13 opplyser NSB at Skøyen stasjon åpnet for trafikk igjen.

- Unntaket er tog til og fra Årnes-Skøyen, Mysen-Skøyen og Ski-Skøyen som alle snur på Oslo S. Passasjerer på disse togene må over i andre tog på strekningen Oslo S-Skøyen-Oslo S. Dette vil gjelde ut driftsdøgnet, skriver NSB i en pressemelding.

- Full stans
- Det er ingen tog som passerer Skøyen stasjon på grunn av denne feilen, sa pressevakt Rita Lund Thune til Nettavisen tidligere lørdag.

Hun opplyste imidlertid at toget fra Bergen til Oslo og fra Oslo til Sandnes har fått passere, men at det ellers er full stans.

- Vi jobber nå med å skaffe alternativ transport til de reisende som skulle ha passert denne stasjonen, sier Lund Thune.

Begge spor stengt
Lund Thune opplyste at problemene begynte ved 10.30-tiden.

- Først var ett spor stengt, deretter gjenåpnet dette. Men så ble begge sporene stengt og det er også situasjonen nå, sier hun.

NSB ber reisende om å sjekke nsb.no for informasjon om sitt tog.

- Vi har også kundeveiledere på stasjonene, som kan hjelpe de reisende med informasjon, sier Lund Thune.

- Alt går i rødt
Jernbaneverket opplyser at de har mannskaper ute.

- Vi har flere folk som nå driver feilsøking på stasjonen, sier pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket til Nettavisen.

- Hva slags feil er det snakk om?

- Det er snakk om en signalfeil, hvor strømmen kommer på avveie. Da får man «falske» utslag på signalanlegget og dermed går alle lys i rødt av sikkerhetsgrunner, sier Nordli.

Nettavisen følger saken.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget