*Nettavisen* Nyheter.

Tok 15 timer før hjelpen kom

Foto: Scanpix/ Alf Ove Hansen

Det tok mer enn 15 timer før hjelpen kom frem til tankskipet ”Fjord Champion”. Slepebåten kom ikke frem før klokken 13 lørdag.

Etter å ha drevet hjelpeløst og i full fyr gjennom hele natten, traff det 170 meter lange tankskipet fjæresteinene like utenfor Søgne ved Kristiansand i går morges.

Tok 15 timer
Fra "Fjord Champion" startet å brenne i 22-tiden fredag kveld, gikk det 15 timer før en sterk nok slepebåt kom til tankeren. I mellomtiden hadde det 170 meter lange tankskipet slått mot fjæresteinene i over seks timer. Skipet grunnstøtte klokken 06.30, og slepebåten ”Haabull” kom frem klokken 13 og begynte slepet av ”Fjord Champion”.

Bellonaleder Frederic Hauge reagerer sterkt på responstiden, som resulterte i grunnstøting for den brannrammede tankeren

- For lang tid
- Slepebåtkapasiteten langs kysten i Sør-Norge er dårlig. Det tok altfor lang tid før en båt som var i stand til å slepe tankeren var på plass, sier Hauge til Aftenposten.

Kystverket, som har ansvaret for redningsaksjonen, forstår kritikken mot den lange reaksjonstiden

Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen mener sikkerheten og kapasiteten i Norge er god.

- Vi har gode folk og godt utstyr, men vi kan aldri hindre at det kan oppstå ulykker, sier fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.