RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok beslag hos siktet 19-åring

Sist oppdatert:
Materiale politiet mener kan ha betydning i saken Sophie Hvitstein (12) forsvant i tre døgn fra foreldrene, ble beslaglagt tirsdag.

To gutter på 17 og 19 år ble tirsdag avhørt av politiet i Hamar, og begge er fortsatt siktet for å ha holdt jenta borte fra foreldrene. Det er vurdert om politiet skulle begjære guttene varetektsfengslet, men det er ikke funnet grunnlag for det.

- Vi har vurdert det slik at det ikke er fare for bevisforspillelse i denne saken og ser derfor ingen grunn til å begjære de siktede fengslet, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt til NTB.

Gjorde beslag
Tirsdag formiddag foretok politiet en ransakelse hjemme hos 19-åringen. Det er blant annet på bakgrunn av beslag som ble foretatt der som er årsaken til at de to siktede ikke begjæres fengslet.

Det var fra første stund kjent at Sophie Hvitstein fra Tønsberg var svært aktiv på chattekanaler på internett og at hun hadde kontakt med mange personer. Sakrisvold vil imidlertid ikke kommentere om politiet har beslaglagt datamaskiner eller annet teknisk utstyr hos 19-åringen.

- Etterforskningen av denne saken er ikke avsluttet. Derfor kan jeg ikke fortelle om detaljer i funn og hva som er forklart i avhør, sier Sakrisvold.

- Ikke tvunget
Trøtt og sliten, men tilsynelatende uskadd kom 12-åringen tilbake til Tønsberg natt til tirsdag. Allerede tirsdag formiddag måtte hun forklare seg for politiet om hva som var skjedd de tre døgnene hun forsvant og fram til hun kom til rette på Hamar.

- Det er ingenting som tyder på at hun har tilbrakt noe tid der som hun ikke har villet selv. Vi har ingen holdepunkter for å hevde at hun skal ha vært tvunget med på noe, sier Sakrisvold.

Selv om alt så langt tyder på at tolvåringen var frivillig borte fra foreldrene har ikke politiet grunnlag for å droppe siktelsen om brudd på straffelovens paragraf 216. Loven setter en strafferamme på inntil tre års fengsel for dem som holder umyndige vekk fra foreldre eller foresatte.

- Når disse guttene visste at jenta bare var 12 år og visste at foreldrene og andre lette etter henne uten å fortelle om at de var sammen med henne, så kan man si de medvirket til å unndra henne omsorgen, sier Sakrisvold.

Foreldrene glade
Faren til Sophie Hvitstein var tirsdag lykkelig over at det ikke hadde skjedd noe alvorlig med datteren i løpet av de tre døgnene hun var borte. Glade for den hjelpen de har fått med å etterlyse datteren gjennom TV og aviser, takket han mediene.

- Jeg må takke mediene for jobben dere har gjort, men nå må jeg sove, sa faren til TV2 Nettavisen.

Han og moren til Sophie har lett kontinuerlig etter datteren etter at hun ikke kom tilbake etter en tur i butikken fredag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere