RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok et halvt tonn amfetamin

Sist oppdatert:
Aldri er det beslaglagt større mengder amfetamin og metamfetamin i Norge.

Politiet selv er forundret over hvor store mengder amfetamin og metamfetamin som beslaglegges.

- De store mengdene som beslaglegges i Norge av disse stoffene, vekker oppsikt både i nordisk og europeisk sammenheng, sier Kripos-sjef Odd Olsen Ingerø ifølge en pressemelding.

Mer amfetamin og kokain
Etter at alle beslagene i fjor var veid og talt opp, kom politiet til 556,7 kilo amfetamin og metamfetamin. Dette fordeler seg på 5.397 beslag.

I tillegg er det beslaglagt 95 kilo kokain fordelt på 886 beslag.

Mengden og antallet beslag av disse tre stoffene indikerer ifølge politiet at bruken og utbredelsen er stigende.

I likhet med kokain og ecsteasy er amfetamin sentralstimulerende stoffer. Det betyr blant annet at de undertrykker søvnbehov og stimulerer hjerte- og karsystemet. Ifølge Folkehelseinstituttet misbrukes amfetamin og metamfetamin i økende grad over hele verden, og er blant de hyppigst brukte rusmidler.

Heroin i alle politidistrikter
Når det gjelder heroin, ble det i fjor beslaglagt til sammen 8,1 kilo. Ikke siden 1990 har politiet kommet over så lite heroin.

- På tross av de små mengdene med heroin som er beslaglagt i 2007, er det ingen grunn til å tro at tilgjengeligheten på heroin er redusert, sier Olsen Ingerø. Han begrunner det med at antall beslag går noe opp i forhold til 2006 og at nær sagt alle politidistrikter gjør heroinbeslag.

Cannabis mest utbredt
Cannabis er ifølge politiet den mest utbredte narkotiske stoffgruppen i Norge med en markedsandel på 41,3 prosent basert på antall beslag. Men det ble verken flere beslag eller større mengder i 2007, tvert imot. Kripos-sjefen forklarer dette med at politiet i 2006 avdekket omfattende og organisert innførsel av hasjisj fra Nord-Afrika.

Les mer på www.politi.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere