RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok farvel med Martine

Foto: Ida Johansson (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Flere hundre sørgende møtte opp for å ta farvel med Martine Vik Magnussen.

ASKER KIRKE (Nettavisen): Martine Vik Magnussen ble onsdag ettermiddag bisatt fra Asker kirke. Vennene møtte opp i hundretall, mange av dem kom med hvite roser i hendene.

Inne i den fullsatte kirken var den hvite kisten pent pyntet med en siste hilsen fra Martines foreldre og søsknene Mathilde og Magnus:

«Farvel solstråle»

Faren Odd Petter Magnussens tale ved kisten var tårevåt og gripende. Han listet opp alle Martines egenskaper: glad, åpen, omtenksom, selvironisk, vittig, impulsiv, prøvende, feilende, morsom, gledesspreder.

På en krans fra vennene står det:

«Takk for den du var».

Martines to bestevenninner Nina og Henriette, holdt en gripende tale som etterlot liten tvil om deres følelser for Martine.

- Martine, du var prinsessen vår. En solstråle og en gledesspreder. Du vil alltid være vår beste venn. Bedre menneske enn deg finnes ikke.

Bestevennen Per Anders Leonardsen fortalte om gode dager i London:

- Jeg savner mest tiden vi bodde sammen i London. Jeg kunne ligge side om side med deg og prate og dagerømme. Martine var en sjarmerende jente.

Les også: Vennenes siste farvel

- Sjeldent karismatisk
- Martine elsket livet og sin familie. Så snil og så raus. Hun hadde en sjeldent karismatisk personlighet. Der hun var spredte hun lys og glede rundt seg. Martine var et vakkert tre i ferd med å springe ut, slik det er ute i naturen nå. Martine var ment å være livets sommer. Det stemmer ikke at vi skal ta avskjed i vårens tegn. Hun fikk ikke dele sommeren med oss, sa prest Trond Arne Hauge i sin minnetale.

Hauge nevnte også Martines gode oppvekst på Nesøya, sommerferiene på Jomfruland, i hennes «eventyrskog».

- Himmelen er grå i dag, som om den deler vår sorg.

Sjømannsprest i London Torbjørn Holt, som har vært familiens talsmann siden drapet, holdt også tale.

- Martine var en aktiv jente, som likte å være på farten hele tiden. På Jomfruland hadde hun noen av sine lykkeligste stunder i stallen, sa Holt.

- Martine var sjenerøs, og ga alltid gaver som ville falle hundre prosent i smak, la sjømannspresten til.

- En inspirasjon
For vennene har det vært seks tøffe uker etter at Martine brutalt ble revet bort fra dem.

- Hun var en inspirasjon for oss alle, alltid smilende – med fantastiske sosiale egenskaper. Det kommer til å bli et stort oppmøte i kirken, sa en venn til Nettavisen før bisettelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drept i London
Martine Vik Magnussen ble funnet død 16. mars i en kjeller i en bygård i London. Hun ble sist sett natt til fredag 14. mars da hun forlot nattklubben Maddox i London, der hun hadde vært sammen med flere medstudenter ved prestisjeskolen Regent's College.

Politiet mener hun forlot nattklubben sammen med sin 21 år gamle medstudent og milliardærsønn Farouk Abdulhak.

Abdulhak er etterlyst av politiet i forbindelse med saken, men oppholder seg i hjemlandet Jemen, og nekter å komme til London for avhør.

Blant de som deltar i bisettelsen er Jessica Wadsworth, som leder drapsetterforskningen i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere