*Nettavisen* Nyheter.

Tok keisersnitt uten bedøvelse

Karin Emilie Rustad sa flere ganger at bedøvelsen ikke fungerte, men legene kunne ikke vente lenger.

- Jeg kjente først at legen skar, og deretter klippet. Det var fryktelig vondt, særlig da barnet skulle ut. Smerten var forferdelig, det føltes som jeg fikk glovarm væske over meg. Flere ganger trodde jeg at jeg skulle miste bevisstheten, sier Rustad til Halden Arbeiderblad.

Den vonde opplevelsen skjedde da sønnen kom til verden 2. november i år på sykehuset i Fredrikstad. Legene skulle bedøve med epidural, men sprøytene fungerte ikke som de skulle.

- De kløp meg forskjellige steder på magen for å sjekke om bedøvelsen virket. Jeg forklarte at jeg kjente klypene, og kunne forklare hvor de kløp. Etter tredje gang sa de at «nå kan vi ikke vente lenger, vi prøver nå», sier hun.

Samboer Arnt Willy Gabrielsen var til stede under fødselen og spurte flere ganger om smertestillende for samboeren. Til slutt fikk hun intravenøst, men ifølge Rustad hjalp heller ikke det. Først da hun hadde sett sitt nyfødte barn fikk hun narkose mens legene sydde henne sammen igjen.

Nå klager Rustad og Gabrielsen på behandlingen ved sykehuset. Foreløpig skal de de ikke fått noen forklaring på hvorfor det gikk som det gikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag