RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tore Økland

Tok monsterfisk på 1,75 meter

Sist oppdatert:
Hobbyfisker dro opp lange like stor som ham selv. Se bildene og send inn dine.

(iBergen.no) : Tidlig denne uken dro tyske Robert Dickt ut på Bømlafjorden utenfor Sveio for å fylle fryseren med fisk. Tyskeren leier hytte hos Tore Økland i Valevåg, og er i Norge hver vinter for å prøve fiskelykken og fylle opp fryseren. Men aldri har han dratt opp noe større enn monsterfisken som bet på tirsdag i denne uken.

- Den var ikke særlig kraftig. Det var stort sett bare vekten, sier Robert Dickt til iBergen.no. Hans forrige rekord var på 19 kilo.

Jeg skal være her en uke til. Jeg er stort sett fornøyd nå, men min bror og min kompis vil gjerne ha en stor fisk også sier karen fra Schwerin, ikke langt fra Lübeck.

- Hvem er størst, du eller fisken?

- Jeg er 1.80 så jeg slår den med et par centimeter.

Hvor stor er din? Send oss dine beste fiskebilder!

Tatt på 150 meter
Fisken, som var en lange, var på 36,1 kilo og var smått utrolige 1,75 meter lang! Vekten ble målt etter at fisken var bløgget. Med alt blodet i seg, ville den altså vært enda tyngre.

– Han tok den på pilk agnet med makrell på 150 meters dyp. Han slet en god stund med å få den opp. Jeg vil tro det gikk en times tid før fisken var kommet opp, sier Tore Økland til iBergen.no.

Mye storfisk
Storfisk er ikke noe uvanlig syn for de som prøver lykken i Bømlafjorden. Ifølge Økland har man der hatt rekorden på torsk, med en rugg på 24 kilo og 90 centimeter i omkrets. Stedet har også rekorden for kveite tatt med stang, takket være et digert dyr på 161,2 kilo. Det skal også ha vært tatt en breiflabb på 20 kilo i området.

– Bømlafjorden er innfartsåren til alle fjordene i Hardanger og Sunnhordland, så her er det stor fisk av alle slag. Det er ikke lenge siden jeg selv fikk en torsk på ni kilo, sier Økland, som fortalte historien til Haugesunds Avis i dag.

Får den med seg
En av Øklands kunder tok for noen år siden en lange på 36,0 kilo. Tyske Robert Dickt slo dermed den lokale rekorden med et hekto. Men noe verdensrekord ble det ikke, forteller Økland. Den ligger visstnok drøye kiloet over Robert Dickts fisk.

Uten at det var noe stort poeng for tyskeren. Han var langt mer bekymret for om han fikk lov å ta kjempefisken med seg hjem til Tyskland.

– Grensen går på 15 kilo filet. Men et smutthull i reglene sier at du har lov til å ta med deg en suvenirfisk. Så det skal nok gå bra, sier Økland til iBergen.no.

Har du fått en kjemperugg på kroken? Send oss dine beste fiskebilder!

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere