*Nettavisen* Nyheter.

Tok pistolmann ved kongsgård

BYGDØY (TV 2 Nettavisen): Politiet har pågrepet en mann ved Kongsgården etter en skyteepisode tirsdag. Han ringte selv og sa han hadde skutt en person i kneet.

07.12.04 16:34

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen

Selve skyteepisoden skjedde i en bil utenfor Frogner kirke i Bygdøy allé ved 13-tiden tirsdag, opplyser politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Mennene i 30- og 40-årene hadde ankommet stedet i hver sin bil, men satt i samme bil da skuddet ble avfyrt inn i benet til den ene personen. Deretter kjørte gjerningspersonen til Bygdøy der han ringte politiet. Offeret tok seg selv til sykehus.

Politiet ønsker ikke å gå ut med ytterligere detaljer om offeret eller gjerningspersonen som ble pågrepet ved Kongsgården på Bygdøy tirsdag ettermiddag.

- Gjerningsmannen ringte og sa at han hadde skutt en kar i benet. Vi pågrep han i nærheten av Kongsgården, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Gjerningsmannen sitter nå i avhør.

Skutt i kneet
Offeret, som skal være skutt i kneet, tok seg selv til sykehuset hvor han nå får behandling. Han skal ikke være alvorlig skadd. Politiet avhører etter det TV 2 Nettavisen kjenner til vedkommende nå.

- Hvorfor vil dere ikke si noe om hvem som er innvolvert?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Belle.

Stille på Kongsgården
Da TV 2 Nettavisen kom til Bygdøy var det ingenting som vitnet om en skyteepisode på stedet. Ansatte ved Kongsgården sier til TV 2 Nettavisen at de verken hadde hørt eller sett noe mistenkelig.

Ifølge Belle skjedde pågripelsen på Bygdøy uten dramatikk. Gjerningsmannen stod utenfor gården da politiet kom.

Fant våpen i bilen
Politiet har nå lokalisert bilen hvor skuddet trolig ble avfyrt i.

- Våpenet som ble brukt er en pistol eller revolver. Det er et mindre håndvåpen og det ble funnet i bilen, sier operasjonslederen til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen kommer med mer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.